Astmafrisk Therese Johaug forteller:

Johaug fikk astmamedisin: - Jeg har hatt luftveisinfeksjon

- Om det er relevant å skrive ut astmamedisin til ikke-astmatikere er svaret ja og nei, sier lege.

FIKK ASTMAMEDISIN: Therese Johaug forteller at hun har fått astmamedisin, uten at hun har astma. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FIKK ASTMAMEDISIN: Therese Johaug forteller at hun har fått astmamedisin, uten at hun har astma. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Langrennsløper Therese Johaug (28) forteller i et intervju med Aftenposten at hun er blitt behandlet med astmamedisin, selv om hun ikke har astma.

- Jeg har ikke påvist astma, men det har vært enkelte tilfeller hvor jeg har hatt luftveisinfeksjon og har fått behandling av legene på laget. Det har også vært etter undersøkelser av professor Kai-Håkon Carlsen, sier Therese Johaug til avisa.

På spørsmål om det er astmamedisin hun har fått, svarer 28-åringen.

- Ja, det er det. Men jeg har fått behandling fordi jeg har vært syk. Det er slik man behandler denne typen sykdommer, sier Johaug.

Debatten om idrettsutøveres bruk av astmamedisin strekker seg mange tiår tilbake, men blusset for alvor opp da Martin Johnsrud Sundby i sommer ble utestengt i to måneder for brudd på antidopingreglementet. Sundby ble felt for feil bruk av astmamedisin.

I en e-post til Dagbladet svarer Bo Gleditsch, assisterende generalsekretær i Astma- og allergiforbundet (NAAF), slik på vårt spørsmål om det er normal praksis å behandle mennesker med inhalasjonsmedisin dersom disse er syke, men astmafrie:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer