Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug fikk bank igjen - slått av tre norske jenter

Østberg økte forspranget.

LEDER FORTSATT: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) leder fortsatt touren når to etapper gjenstår. I dag ble hun imidlertid slått av Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LEDER FORTSATT: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) leder fortsatt touren når to etapper gjenstår. I dag ble hun imidlertid slått av Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

OSLO/TOBLACH (Dagbladet): For andre gang i årets Tour de Ski ble det amerikansk seier, da Jessica Diggins noe overraskende knuste alle på dagens fem-kilometer i Toblach.

- Dette er en overraskende seier, spesielt for meg. Jeg tror det neste ikke, sa en overlykkelig Diggins, som sikret sin første verdenscupseier, i et intervju med FIS etter løpet.

De norske jentene leverte igjen strålende laginnsats, men rekkefølgen på resultatlista ble kanskje noe overraskende.

Weng på 2. plass Heidi Weng ble nummer to, 0,9 sekunder bak Diggins, mens tour-leder Ingvild Flugstad Østberg havnet på 3. plass. Therese Johaug lå bak Østberg hele veien, og så svært sliten ut mot slutten av fristilsløpet.

Det utnyttet altså Østberg til sin fordel.

- Jeg er veldig godt fornøyd igjen. Jeg er veldig nær i dag, men jeg er blitt god på å komme på pallen, men ikke så god på å vinne, sier Østberg til NRK.

LITT Å GÅ PÅ: Therese Johaug måtte gi tapt igjen i dag, men er fortsatt sammenlagtfavoritt i Tour de Ski. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa / AP / NTB Scanpix
LITT Å GÅ PÅ: Therese Johaug måtte gi tapt igjen i dag, men er fortsatt sammenlagtfavoritt i Tour de Ski. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / dpa / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det var så vondt, jeg trodde nesten ikke jeg skulle komme meg over målstreken. Syra var der gjennom hele løpet i dag. Jeg er fortsatt litt i sjokk over at jeg kan beholde ledertrøya en dag til, legger hun til.

Østberg tror imidlertid ikke at hun kan vinne touren sammenlagt.

- Det blir spennende litt til. Det er mange bonussekunder i morgen. Jeg må ha en del minutter på Therese hvis det skulle holdt helt til toppen. Nå ligger det i hvert fall an til å bli en pallplass sammenlagt, det hadde jeg ikke trodde før touren, sier hun.

- Ikke rått Johaug endte til slutt på 5. plass, også slått av talentet Ragnhild Haga. Johaug var 9,6 sekunder bak Diggins i mål i dag.

- Jeg prøvde å gå mer kontrollert i dag enn på jaktstarten, men jeg fikk ikke helt teknikken til å stemme, og da gikk sekundene fort. En 5. plass er ikke dårlig det heller, sier Johaug til NRK.

- Det var ikke rått, men man skal ha noen sånne skirenn av og til. Nå må jeg se fram mot morgendagen, legger hun til.

BANKET ALLE: Jessica Diggins (i midten) banket Heidi Weng (t.v.), Ingvild Flugstad Østberg og resten av eliten på dagens fem-kilometer i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BANKET ALLE: Jessica Diggins (i midten) banket Heidi Weng (t.v.), Ingvild Flugstad Østberg og resten av eliten på dagens fem-kilometer i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Ingvild Flugstad Østberg økte ledelsen til Johaug i sammendraget. Etter at bonussekundene er lagt inn er overraskelsesjenta 25,3 sekunder foran Johaug.

Heidi Weng er 2.27,5 bak Østberg i sammendraget.

- Jeg avslutta bra og hadde mye å gå på mot slutten. Det var igjen veldig nær, men det var veldig gøy å gå i dag. Skia var bra, og jeg har aldri klart å stå på så bra i et renn før, sier Weng til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media