Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug fikk revansj etter det som skjedde på Lillehammer

- God test foran Sotsji.

ANDREPLASS: Therese Johaug ble nummer to i lørdagens 10 km klassisk  i verdenscupen i langrenn i italienske Toblach. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ANDREPLASS: Therese Johaug ble nummer to i lørdagens 10 km klassisk i verdenscupen i langrenn i italienske Toblach. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var en liten revansj for Marit og meg etter det som skjedde i Lillehammer. Moro at vi klarer å toppe formen, mente Therese Johaug etter 2.-plassen på den klassiske 10-kilometeren i Toblach lørdag.

I den første helgen i desember ble Marit Bjørgen og Johaug parkert av Justyna Kowalczyk i Lillehammer.

Lørdag kom Bjørgen 36,7 sekunder foran Johaug, og Kowalczyk gikk sitt dårligste klassiskløp på årevis og endte som nummer fem.

- Jeg gikk på det eneste rubbeparet jeg hadde med meg og følte at kroppen bare ble bedre og bedre underveis. Jeg gikk like fort som Marit fra toppen og ned, og jeg er fornøyd med 2.-plassen i en slik løype som dette. Slake løyper med mye staking er ikke det jeg liker best. Dette var en god test foran Sotsji. Vi kan fort få et slikt føre der også, sa Johaug.

Johaug har gått to kanongode klassiskløp hjemme i Norge denne sesongen, men internasjonalt var dette det beste hun har gjort på denne distansen så langt i sesongen.

- Jeg fikk en bekreftelse på at jeg kan gå fort i slike løyper også. Marit var den beste i dag, men det er lenge til OL og jeg har bevist før at jeg kan slå henne også. Jeg føler absolutt at jeg kan være med å kjempe om seieren når vi kommer til OL, sa Johaug.

I Sotsji åpner kvinnene med 15 kilometer skiathlon lørdag 8. februar.

(NTB)

Hele Norges coronakart