Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug følte seg ustoppelig:- Jeg har aldri vært i bedre form

Rykket var ikke planlagt.

 OVERLEGEN:  Therese Johaug feirer gullet. Foto: Hans Arne Vedlog
OVERLEGEN: Therese Johaug feirer gullet. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Therese Johaug var overlegen og knuste alle på dagens tremil.

En liten time etterpå var hun på pressekonferanse med sølvvinner Marit Bjørgen og bronsevinner Charlotte Kalla.

- Etter fem kilometer var vi en stor gruppe, og jeg følte at det ikke gikk fort nok. Jeg bestemte meg for å slå til i Mördarbacken, sier hun.

Fikk luke Men planen var ikke å rykke - bare få opp farta i feltet. Johaug ble overrasket da hun fikk vite at luka hadde blitt på seks sekunder nesten umiddelbart:

- Da tenkte jeg bare: Herregud, det er 23 kilometer igjen. Heldigvis hadde jeg gode ski. Jeg hadde bare fokus på å gå godt teknisk. Da jeg fikk beskjed om at ledelsen økte, var det bare deilig. Jeg har aldri vært i bedre form enn nå, sier Johaug.

- Fortell hvorfor du elsker Mördarbacken?

- Bestefar sa til meg at jeg måtte trene mye i bakker da jeg var liten. Da gjorde jeg det. Jeg elsker å kjenne smerte. Det er en drøm å ta gullmedalje her i dag, sier Johaug.

Ingen sjanse Marit Bjørgen greide ikke å henge på da Johaug rykket. Lenge lå hun bakerst i gruppa som fulgte, men da jentene byttet ski etter 15 kilometer satte Bjørgen opp farta.

Hun gikk fra de andre og kontrollerte inn sølvmedaljen:

- Jeg forsøkte å ta gullet, men Therese var altfor sterk. Jeg hadde ikke en sjanse. Etter vi byttet ski og jeg fikk en luke, gikk fokuset over til sølvmedaljen. Jeg er veldig fornøyd med det i dag - Therese var for sterk rett og slett, sier Bjørgen, som er fornøyd med mesterskapsinnsatsen:

- Målet mitt var å ta en medalje, det har jeg greid. Jeg er fornøyd med mesterskapet.

Bjørgen fikk spørsmål om framtida, men mente det var for tidlig å konkludere:

- Jeg er motivert. Det har vært en god sesong for meg. Jeg har vunnet verdenscupen, Tour de Ski og tatt tre medaljer her. Men jeg har ikke tenkt på framtida ennå - jeg må bruke april til det, sier Bjørgen.

Fant uante krefter Bronsevinner Charlotte Kalla så helt ferdig ut etter 17 kilometer. Men hun greide å mobilisere uante krefter

- Du må aldri slutte å tro. Publikum rundt løypene ga meg mye energi. Da det bare var ti sekunder opp til bronseplassen fikk jeg masse energi, sier den svenske jenta.

Mot slutten rykket Kalla fra alle de andre og sikre nok en VM-medalje:

- Jeg bare kjørte på for å få den. Det er en drøm som blir virkelighet. Mitt store mål var å gjøre mitt beste her i Falun. Jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Hele Norges coronakart