Johaug for to uker siden:
- Jeg tar aldri noe uten å sjekke det først

I et intervju med lokalavisen Østlendingen.

THERESE JOHAUG: - Vi har visst om dette i en ukes tid, sier Generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Oppsal. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et intervju med lokalavisen Østlendingen for to uker siden uttalte Therese Johaug at hun alltid var nøye med forhåndssjekk av medikamenter hun brukte eller fikk tilbudt.

- Jeg tar aldri noe jeg får tilbudt eller kommer over uten å sjekke det først. Enten det er en salve eller en te, sa 28-åringen til Østlendingen under langrennsjentenes møte på Kvitfjell i slutten av september.

Johaug har slitt med munnsår og har brukt salver og kremer som behandling.

- Jeg sjekker både én, to og tre ganger, sa hun.

Etter Martin Johnsrud Sundbys utestengelse i sommer for feil bruk av astmamedisin, uttalte også Johaug at hun mente det var utøveren selv som hadde ansvaret.

Torsdag ble det kjent at Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe.

Landslagslege Fredrik S. Bendiksen tar ansvaret for at Johaug fikk i seg stoffet. Legen har ikke oppfattet at kremen inneholdt det ulovlige stoffet. Kremen ble gitt til Johaug kvelden 4. september under høydetrening i Italia. Hun sjekket da med legen som forsikret henne om at kremen var tillatt å bruke, og ikke inneholdt noen stoffer som står på forbudslisten.

Les også: Svenskene reagerer med sjokk og vantro.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer