Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug fortsetter Aukland-samarbeid

Tross at han blir Sveits-trener.

(Dagbladet.no): Tidligere juniorlandslagstrener Fredrik Aukland har fått tilbud om å bli en del av det norske landslagsapparatet for sprinterne, men velger i stedet Sveits.

- Det er selvfølgelig veldig synd at han forlater Norge. Men han ønsker vel kanskje å prøve noe nytt, sier Therese Johaug til Dagbladet.no.

- Fortsatt min trener og rådgiver

For sin egen del er hun likevel ikke så altfor lei seg - hun fortsetter nemlig samarbeidet med lillebroren blant Aukland-søsknene.

- Han vil fortsette å være min trener og rådgiver, per telefon og mail. Vi kommer nok til å ha ukentlig kontakt, for å diskutere erfaringer og virkemidler, forteller langrennstalentet.

- Også tidligere har vi hatt mye kontakt per telefon og e-post, så sånn sett spiller det ikke så stor rolle hvor hen i verden han er, legger hun til.

Velger å se positivt på det

Tvert imot velger hun å se det positive i situasjonen.

FORTSETTER SAMARBEIDET: - Jeg vil ha en som kjenner med 100 prosent, sier Therese Johaug om Fredrik Aukland. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
FORTSETTER SAMARBEIDET: - Jeg vil ha en som kjenner med 100 prosent, sier Therese Johaug om Fredrik Aukland. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Kanskje kan han få nye impulser og lære noe nytt i Sveits, håper Johaug.

Foran neste sesong blir hun etter all sannsynlighet tatt opp på seniorlandslaget (det blir klart 23. april), og da er det Egil Kristensen som blir hovedtreneren.

- Vil ha en som kjenner meg 100 prosent

- Egil og Fredrik kan utfylle hverandre på en god måte. Jeg tror ikke noen vil ha noe problem med at jeg fortsetter samarbeidet med Fredrik, sier hun.

- Hvorfor er det så viktig for deg å fortsette samarbeidet med Aukland?

- Det er fordi vi har opparbeidet et veldig godt samarbeid over tid nå, og jeg vil ha en som kjenner meg 100 prosent, svarer 19-åringen.

image: Johaug fortsetter Aukland-samarbeid
image: Johaug fortsetter Aukland-samarbeid
OVERTAR SVEITS: Fredrik Aukland takket nei til det norske sprintlandslaget, og overtar i stedet det sveitsiske herrelandslaget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media