Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug forundret over egen form

- Det er rart.

MISTET KONTROLLEN OVER SAMMENLAGTSEIEREN: Therese Johaug kollapset på dagens indviduelle start i Canmore
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MISTET KONTROLLEN OVER SAMMENLAGTSEIEREN: Therese Johaug kollapset på dagens indviduelle start i Canmore Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): At Therese Johaug skulle sprekke så til de milde varmegrader i Ski Tour Canada ville gitt vanvittige odds før touren her tok til. 

At hun skulle bli nummer seks på en intervallstart, 40 sekunder bak vinneren, ville gitt enda større odds. 

For når var egentlig sist gang Johaug ble slått med så mye på en intervallstart?

- Jeg vet ikke. Det er vel kanskje en liten stund siden. Det var fullstendig stopp i dag, det var syre og det var tungt hele veien, sier Johaug til Dagbladet. 

Tung kropp
I jakten på sin 17. verdenscupseier har det skrubbet noe voldsomt fra hun ankom vestsida av Canada. Det var i høyden i Canmore Johaug-showet skulle starte, og det var her hun skulle hente hjem seieren i Ski Tour Canada. 

Det har hun ikke klart, og hun vet ikke helt hvorfor. 

- Man tar seg jo ut i mange løp hele sesongen, og det er liksom små marginer som gjør om man er oppe i toppen eller ikke. Det varierer litt. Det har vært en lang sesong, og med litt høyde her så kan man få svi for det. Men jeg skylder ikke på noen andre enn meg selv i dag. Det var en tung kropp til start, sier Johaug.
 
- Når var kroppen like tung sist?

- Nei det var lenge siden. Det er veldig rart at du først i touren føler deg i knallform, og så plutselig snur det. Men det er sånn toppidretten er, det er ingenting å gjøre noe med. 

Omvendt tour-opplegg
Ski Tour Canada var egentlig som skapt for Johaug. Tross tre sprinter avsluttes touren med tre distanseløp i høyden, og ingen har vært i nærheten av Johaug på distanseløp denne sesongen. 

Før touren forberedte hun seg på at hun kunne være flere minutter bak teten når de kom til Canmore. I stedet var hun tre sekunder bak teten da de kom, og 30 sekunder bak før avslutningen.

Ski Tour Canada ble helt omvendt av det hun hadde sett for seg. 

- Ja, jeg skulle jo egentlig gå fort på slutten og ikke i starten som jeg gjorde. Sånn er det, det går ikke helt etter planen, sier Johaug. 

- Du er selvsagt skuffa når du vet du kan være med å kjempe om seieren, og så går du et løp som i dag som jeg bommer på og som er dårlig. Men det er ingenting å gjøre noe med. Du må bare ta det utgangspunktet du har, og jeg skal bite alt det jeg har sammen og kjempe meg gjennom løpet i morgen. Så får vi se hva slags dag det er i morgen.