Johaug fosset opp monsterbakken

Knuste konkurrentene og tok andreplassen i Tour de Ski.

IMPONERTE: Therese Johaug ble nummer to etter Justyna Kowalczyk i går, i dag fulgte hun opp med å bli nummer to også sammenlagt i Tour de Ski.


Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IMPONERTE: Therese Johaug ble nummer to etter Justyna Kowalczyk i går, i dag fulgte hun opp med å bli nummer to også sammenlagt i Tour de Ski. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Therese Johaug gikk fortere enn alle konkurrentene på siste Tour de Ski-etappe, og stormet opp monsterbakken til en imponerende andreplass i formiddag.

Den norske jenta gikk løs på kraftprøven med dødsforakt, og tok innpå sammenlagtvinner Justyna Kowalczyk hele veien opp til toppen i Val di Fiemme.

Petra Majdic, Arianna Follis og Marianna Longa ble passert nådeløst, og hadde det vært et par kilometer ekstra i fjellet, er det ikke sikkert at Kowalczyk hadde klart å holde unna, heller.

- Dette er utrolig moro. Det har ikke helt gått opp for meg ennå at jeg ble nummer to, sier en jublende Johaug til NRK.

- Jeg er superhappy. Dette er noe av det beste jeg har gjort. Jeg kjente allerede ut fra start at jeg hadde vanvittig gode ski. All ære til smøreteamet! Samtidig føltes kroppen utrolig bra. I dag var formen der, sier hun.

Opp til Kowalczyk var det imidlertid altfor langt for Therese Johaug, og den polske jenta gikk kontrollert inn til seier i Tour de Ski.

Hun ble riktignok knust av Johaug i dag, og 22-åringen fra Dalsbygda tok til slutt inn over to minutter på rivalen opp bakkene i Italia.

Johaug startet 3.20 minutter etter Kowalczyk, men gikk i mål bare 1.21 etter henne. Marianna Longa fra Italia ble nummer tre, 2.40 bak vinneren.

Andreplassen er tangering av det beste norske resultatet i Tour de Ski, både Petter Northug og Marit Bjørgen har klart det tidligere.

Marthe Kristoffersen ble nummer sju, Marte Elden nummer ni og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer ti.

- Det er utrolig moro. Det viser hvor vanvittig sterkt lag vi har. Det blir spennende i Kollen, sier Marit Bjørgen i NRKs studio.