Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug fratatt strikkepinner i sikkerhetskontrollen

- Jeg ble lyn forbanna.


(Dagbladet): I dag viste Therese Johaug fram årets VM-genser, en mangeårig tradisjon i norsk skiidrett.

VM-troppen som skal til Val di Fiemme til vinteren får levert ferdigstrikkede gensere fra Dale of Norway.

Men Johaug er ikke fremmed for litt selvstrikking heller. Det kan likevel by på visse problemer å strikke aktivt når du er mye på farten som skiløper, forklarte 24-åringen fra Dalsbygda i dag.

Før Oslo-VM hadde hun nemlig bestemt seg for å heve ambisjonsnivået for sin egen strikking.

- Jeg har jo strikka litt sokker og sånt før, men så tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på å strikke en genser eller jakke, sier hun.

Fikk ikke med pinnene Johaug handlet inn det som skulle til av garn og strikkepinner og satte igang.

- Det gikk veldig bra, jeg var veldig ivrig i starten, og hadde strikket ferdig to ermer og var kommet halvveis opp på «bøyinga» her, sier Johaug og viser på sin egen mage hvor langt hun var kommet.

Hun får også Marit Bjørgen til å bekrefte at hun strikket under VM-samling i Seiser Alm. Men alt skar seg da hun forsøkte å ta med strikketøyet i håndbagasjen.

- Vi skulle til Lahti helga etterpå, og da hadde jeg med bøyinga gjennom sikkerhetskontrollen, og det gikk ikke så bra såklart. De stakk av med pinnene mine, og jeg ble lyn forbanna. Og siden det har posen stått der den står nå.

Bjørgens VM-jubileum Marit Bjørgen er nok den av landslagsløperne som har flest VM-gensere i samlingen.

- Jeg synes den er veldig fin, og ikke så tjukk heller. Det er bra for oss som reiser mye og er mye inne også. Jeg er veldig fornøyd, fin farge - håper jeg kledde den, sier Marit til Dagbladet.

Hun synes det er vanskelig å velge ut om hun helst vil lykkes i VM i Val di Fiemme eller Tour de Ski - som hun ikke har vunnet før. Men med nivået hun har holdt de siste sesongen kan det selvsagt gå bra begge steder.

Derfor har hun valgt vekk en del verdenscuprenn som skal droppes for å satse alt på sesongens to store høydepunkter.

- Jeg drar ikke til Canada før jul, og dropper prøve-VM i Russland og de to siste helgene før VM, sier Bjørgen.

Og VM 2013 blir også noe litt ekstra for Bjørgen. For det arrangeres der hun vant sitt første individuelle VM-gull ti år tidligere.

- Det blir spesielt med VM i Val di Fiemme der jeg tok min første individuelle gullmedalje i 2003, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media