Therese Johaug gjør comeback

Johaug frykter «felle» i comebacket: - Det er noe jeg må passe på

Om to dager er Therese Johaugs mareritt over. Hun sitter inne med så mye revansjelyst at hun frykter at det kan bikke over. Samtidig forteller 29-åringen at hun vil fortsette å trene med lillebror, selv om hun er tilbake på landslaget.

IVRIG: Therese Johaugs suspensjonstid er over om to dager. Nå er hun så giret at hun må holde seg selv igjen for at det ikke skal bikke over. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IVRIG: Therese Johaugs suspensjonstid er over om to dager. Nå er hun så giret at hun må holde seg selv igjen for at det ikke skal bikke over. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I to sesonger har Therese Johaug stått på sidelinjen mens resten av verdenseliten har konkurrert om verdenscuptriumfer, VM-gull i Lahti og OL-gull i Pyeongchang.

29-åringen som var uslåelig på distanserenn før den positive dopingprøven høsten 2016, har ikke gitt rivalene den formidable utfordringen de fleste frykter når Johaug har sonet ferdig dommen om bare to dager.

Alle rapporter tyder på at langrennsprofilen fra Dalsbygda har klart å opprettholde sin klasse i denne to år lange treningsperioden. På flere områder har hun også tatt nye steg, ikke minst hva angår overkroppsstyrke og kvalitetene i det lettere terrenget.

Fra før vet alle som har en anelse om hva langrenn er for noe, at Johaug er verdens beste i lange og harde motbakker.

Gjennom vinteren har Johaug kjørt flere økter med Marit Bjørgen og verdens beste langrennsløpere. Ragnhild Haga har tidligere fortalt at hun har sett Johaug langt foran Bjørgen på intervaller.

Krista Pärmäkoski og flere av de utenlandske rivalene sa til Dagbladet forrige måned at de gruer seg til å kjenne på Johaugs enorme kapasitet på fellesstarter neste vinter. Standarden er satt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer