IVRIG: Therese Johaug fryktet at Norge ville bli disket da Heidi Weng var hakket for ivrig og løp mot målstreken for å ta imot ankerkvinne Marit Bjørgen.
IVRIG: Therese Johaug fryktet at Norge ville bli disket da Heidi Weng var hakket for ivrig og løp mot målstreken for å ta imot ankerkvinne Marit Bjørgen.Vis mer

Johaug fryktet Norge ville bli disket

På grunn av denne Weng-manøveren.

FALUN (Dagbladet): VM så langt hadde vært en enorm nedtur for Heidi Weng. Kroppen fungerte ikke som den skulle på 15 kilometeren med skibytte.

Det gjorde den derimot så til de grader på ti kilometer fristil. Men da ble hun smurt bort, var totalt sjanseløs, ble nummer 22 og var langt, langt nede.

Derfor var det så forbaska viktig å vise hvem som er best i dag.

- Ja, det var det. Vi var enormt revansjesugne. I alle fall var jeg det. Det var så deilig å ha få til dette etter alt tullet før i VM, sier Heidi, som gikk en førsteetappe etter læreboka.

Redd for å bli disket
- Men det er nesten dumt å gå først, for det blir så lenge å vente, og så nervepirrende å se på de andre som er ute og går.

Og da Marit Bjørgen - med flagget høyt hevet - kom knusende overlegen i mål var Heidi så glad at hun nesten krysset mållija for å kaste seg rundt halsen hennes.

HEMNINGSLØS JUBEL: Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenhldt Jacobsen og Marit Bjørgren viser meg kropsspråk hvordan det føles å vinne stafett gull i VM.Foto : Hans Arne Vedlog
HEMNINGSLØS JUBEL: Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenhldt Jacobsen og Marit Bjørgren viser meg kropsspråk hvordan det føles å vinne stafett gull i VM.Foto : Hans Arne Vedlog Vis mer

- Jeg så hun løp veldig langt fram og ble faktisk litt redd for at hun i iveren skulle krysse linja. Da kunne vi blitt disket, skyter Therese Johaug inn.

- Fy f.... Hun har et poeng. For etter et lynskift inne i garderobeteltet var Heidi kjapt ute i paddocken igjen. Og hun sto ikke akkurat i ro!

Da Astrid Uhrenholdt Jacobsen skaffet Marit Bjørgen et fordsprang det var umulig å rote bort på sisteetappen, kastet Heidi weng seg om halsen på Astrid og ropte i øret hennes så hele Lugnet kunne høre det: - Fy f..... så bra!

Så løp hun altså og tok imot lagvenninna idet hun krysset målstreken. Johaug var redd hun skulle krysse den selv, noe som ville medført en disk.

Men Heidi hadde kontroll hun - på alt unntatt følelsene sine.

Da seieren var sikret, kom tårene.

Siste sjansen - Jeg var så langt nede etter 10-kilometeren at jeg måtte dra på Mac'ern. Jeg måtte ha et helt annet fokus. Jeg ville være alene. Etter det som skjedde i Sotsji sist vinter, og det som skjedde her - nei.  Jeg var rett og slett skikkelig lei meg.

- Jeg følte at jeg virkelig kunne levere noe på den 10-kilometeren, Følte at det var min siste sjanse til å gå fort individuelt her. Så ble det sånn.

- Derfor var denne stafetten så viktig å lykkes i. Hedigvis klarte vi å vise at vi er best så lenge vi har like gode ski som konkurrentene, sier Heidi Weng.

- Hvordan feirer du dette?

- Det blir en ny tur på McDonalds det!