Johaug fullstendig overlegen

Stortalentet Helene Marie Fossesholm imponerte også.

VANT OVERLEGENT: - Et godt skirenn, sier Johaug etter seieren på Sjusjøen. Samtidig forteller hun om planene framover. Video: Haarstad og Løkås / Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug var den store favoritten på 10 kilometer fristil i Norgescupen, og innfridde det store favorittstempelet nok en gang.

Hun sparte ikke på kreftene, og vant med 20,30 sekunder.

- Det var et greit løp. Det var et «slitarløp», men alt i alt er jeg fornøyd, sier Johaug til Dagbladet.

- Hva legger du i «slitarløp»?

- Jeg merket at jeg ikke hadde den siste gnisten som jeg hadde i Kuusamo, men sånn går det. Det er opp og ned på dagsformen.

- De to første i dag gikk et løp som er på et høyt internasjonalt nivå. Det var et veldig godt løp for begge to, sier kvinnetrener Ole Morten Iversen til Dagbladet.

Allerede etter én kilometer ledet hun med nesten fem sekunder til nummer to. Etter 2,6 kilometer var avstanden over 12 sekunder.

Det var på forhånd ventet at Helene Marie Fossesholm var den som kunne ta opp kampen med Johaug. Det skilte bare noen tideler mellom duoen på samme distanse i Ruka, da Johaug vant minitouren forrige helg.

SUSJØEN: Supertalentet Helene Marie Fossesholm har tatt på seg ansvaret for å underholde landslaget, Therese Johaug var veldig glad for å motta den prestisjetunge Egebergs Ærespris, og skigutta er ikke spesielt imponert over Petter Northugs ferske julelåt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Det skilte imidlertid litt over 18 sekunder mellom dem ved 5 kilometer, samtidig som Fossesholm avsluttet fort.

- Se på dette her, sa NRKs Jann Post da Fossesholm gikk til mot 7,6 kilometer.

Men stortalentet kunne ikke gjøre noe med Johaug, som var i en klasse for seg.

- Dette er bedre enn på Beitostølen, mente Torgeir Bjørn om vinneren.

Fossesholm var best av de øvrige, og var over minuttet foran Ragnhild Haga og 40 sekunder foran Karoline Simpson-Larsen (som ble nummer tre) i mål. Hun avsluttet også best.

- Hun beviste forrige helg at hun går fort på 10 fri. Hun var under sekundet bak meg da. Sånn sett er jeg fornøyd med å slå henne med tjue sekunder i dag, sier Johaug til Dagbladet om Fossesholms løp.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde en bedre dagsform i dag enn på Beitostølen. Jeg hadde den punsjen til å jobbe og jage over kuler og inn i bakker. Jeg gikk et godt løp både taktisk og teknisk.

MUSIKALSK: Helene Marie Fossesholm var bare 20 sekunder bak Therese Johaug på kvinnenes 10-kilometer på Sjusjøen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ragnhild Haga hadde også en opptur i dag med en fjerdeplass. Isolert sett ikke noe hun samler på, men den siste tida tatt i betraktning en ålreit opptur.

- Det var gøy at jeg fikk avgjøre duellen på slutten. Det pleier å være et tegn på at du er i form.

P.S. Heidi Weng deltok ikke på Sjusjøen, men skal etter planen gå morgendagens 10 kilometer klassisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer