Therese Johaug

Johaug grep inn etter corona-forvirring

Corona-lungeviruset skaper usikkerhet for langrennseliten. Skilandslaget kjører ekstra skjerpede smitteverntiltak - men de har blitt praktisert ulikt de siste dagene.

CORONA: I Norge har avstandsregelen gått fra to til en meter, men for skijentene er det strengere regler, og det kan skape forvirring. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 33.55% Første dose: 66.42%

BOGSTAD/LILLOMARKA (Dagbladet): Therese Johaug er nesten aldri syk. I likhet med resten av norsk langrenn har hun i mange år innarbeidet gode vaner knyttet til hygiene og tiltak for å redusere smitterisiko til et realistisk minimum.

Etter at corona-pandemien har utartet, har en stadig større del av Norges og verdens befolkning tilnærmet seg langrennsløperne og toppidrettens hygienevaner.

Da en fotograf ba Johaug, Helene Marie Fossesholm og Pål Gunnar Mikkelsplass om å gå nærmere hverandre - til den ene meteren regjeringen har gått ut med som minimums avstandsgrense - måtte Johaug gripe inn.

- Er det ikke to meter som er reglene fra forbundet da? spurte Johaug.

- Nå må du søke Bjervig om dispensasjon, fortsatte verdenseneren i langrenn - og fikk stoppet forsøket på å plassere skiessene nærmere hverandre.

Du kan se situasjonen i videoen øverst.

Johaug hadde helt rett: Norges Skiforbund har interne smittevernsnegler som innebærer at langrennsløperne skal holde minimums to meters avstand, der resten av samfunnet i dag opererer med én meters avstand som minimum i denne fasen av coronapandemien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer