Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug hadde «gremliner i huggu» under fellesstarten

- De sa det var tungt.

I ANGREPSPOSISJON: Therese Johaug skal kvitte seg med gremlinene og fokusere på teknikken når damene skal gå individuell start i Ski Tour Canada fredag. Her er hun på dagens trening i Canmore.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I ANGREPSPOSISJON: Therese Johaug skal kvitte seg med gremlinene og fokusere på teknikken når damene skal gå individuell start i Ski Tour Canada fredag. Her er hun på dagens trening i Canmore. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Overraskende nok klarte ikke Therese Johaug å distansere resten av feltet på fellesstarten med skibytte i Ski Tour Canada onsdag. Hun fikk melkesyra tidlig i løpet, og klarte aldri å gå den av seg. 

Løpsanalysen konkluderte med at rennet var bra, men ikke tipp topp.

- Det vart litt mye gremliner oppi huggu mitt, så da er det bare å rydde opp i dem og fokusere på løpet i morgen, sier Johaug på pressekonferansen i Canmore torsdag.  

- Hva var det de gremlinene sa til deg underveis i løpet?

- At det var tungt. Rett og slett. 

Går på Wengs tider
På toppen av både gremliner og melkesyre tapte hun også spurten mot Heidi Weng. Dermed tok hun heller ikke over ledelsen i touren.

Fordelen med dét er at hun får velge startnummer før Weng når de skal gå individuell tikilometer fredag. Da er hun også sikret å få gå på Wengs tider. 

- Jeg har lyst til å gå på tidene hennes, jeg må si det, sier Johaug.

Presset på Johaug er merkbart før de to avsluttende etappene. Weng har vist god form, og har spurtslått henne to ganger i Ski Tour Canada allerede. 

Aldri vært nærmere
Derfor vil Johaug for alt i verden ikke gå ut sammen med Weng på den avsluttende jaktstarten lørdag. 

- Det mest ideelle hadde vært å få en luke fra start på i hvert fall over femten sekunder, men Heidi er i vanvittig god form for tida og jeg vet det blir hardt å slå henne sammenlagt. Jeg har aldri vært så nære på slutten av en tour, så jeg må se på det som veldig positivt etter tre sprintrenn når touren er som den er, sier Johaug. 

Rett nok forberedte Johaug seg på at hun kom til å være langt bak før de begynte på de fire siste rennene i Canmore. Men Johaug hadde også trodd at hun skulle plukke flere sekunder på onsdagens fellesstart enn hun gjorde. 

variasjonene gjør det vanskeligere å planlegge hvordan hun skal angripe lørdagens finale. 

- Går man ut med ledelse er det bare å gå, mens går man ut sammen blir man sikkert gående og skule litt og tenke taktikk, sier Johaug. 

- Kan du slå Weng i en spurt?

- Ja, jeg har trent på spurt og staking og sånne ting, så jeg føler jo på en måte at jeg ikke har vært et hav bak henne i spurtene. Jeg ser at det er mulig. Det er klart at hun er den sterkeste av oss, det er hun, men at jeg kan utfordre henne tror jeg, sier Johaug til Dagbladet.

Åpent utfall
Først skal de altså gå en individuell tikilometer fredag, der vinneren henter femten bonussekunder på toppen av differansen man vinner med, toeren henter ti bonussekunder, mens det venter fem bonussekunder til tredjemann.

Johaug selv tror hun under normale omstendigheter er god nok til å vinne distansen med femten sekunder og vil dermed ha en ledelse på minst sytten sekunder på Weng om det skulle slå til.

Da vil i så fall Johaug være storfavoritt foran finalen, selv om hun mener at presset nå er nesten like stort på Weng som henne selv. 

- Det er åpent, rett og slett. Det blir den beste av oss som vinner dette her til slutt.