Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug hadde kjempeflaks i kvarten, tapte bare sju sekunder til Bjørgen

Svensk seier, Flugstad Østberg på tredje.

GREI INNSATS: Marit Bjørgen gjorde en ålreit figur under fristilsprinten i Tour de Ski i Oberhof søndag, men tok ikke så mange sekunder som hun hadde håpet på Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GREI INNSATS: Marit Bjørgen gjorde en ålreit figur under fristilsprinten i Tour de Ski i Oberhof søndag, men tok ikke så mange sekunder som hun hadde håpet på Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen skulle bruke fristilsprinten på å dra ifra Therese Johaug i sammendraget, helst øke forspranget til over et minutt.

Det klarte hun ikke.

For Johaug kom seg til semifinalen, mens Bjørgen sjøl ikke nådde helt opp i finalen.

Bjørgen ble nummer fem, mens Ingvild Flugstad Østberg klarte å ta en tredjeplass.

- Det var synd at jeg var nummer fire inn i siste sving. Så da blei det ikke noen spurt om førsteplassen, men jeg tok i alle fall tredjeplassen. Det var gøy å bli beste norske og ta en pallplass. Det lover godt for resten, sa Østberg til NRK.

35 sekunder Vant gjorde svenske Hanna Erikson, som spurtslo tyske Denise Herrmann.

Dermed klarte Bjørgen bare å ta sju sekunder på Therese Johaug. Avstanden dem i mellom er nå på 35 sekunder.

- 35 sekunder er godt å ha det. Jeg må fortsatt være på hugget. Det er mye igjen enda, så jeg må ta vare på de sekundene jeg har, sa Bjørgen til NRK.

Grusomme ski Fire norske jenter hadde tatt seg videre fra prologen til kvartfinalene.

Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg vant sine heat på overbevisende måte.

I semifinalen gikk Østberg videre på tid, mens Bjørgen ble nummer to.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen havnet sist i sitt kvartfinaleheat. Etterpå skyldte hun på skiene.

- Jeg hadde helt grusomme ski. Jeg var kjempepigg. Jeg skjønner ikke at jeg klarte å holde følge. Formen er bra, men skia holdt ikke helt. Jeg tror det er verre for de som har smørt skia enn det er for meg. I går hadde jeg gode ski. Stang inn noen ganger, stang ut andre ganger, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Flaks for Johaug Therese Johaug så også ut til å ryke ut i kvartfinalen, men så var hun kjempeheldig. To løpere falt på oppløpet, og Johaug avanserte fra fjerde- til andreplass.

Da ble den norske publikumsfavoritten svært overrasket.

- Jeg tenkte egentlig bare at jeg måtte ta tredjeplassen. Også bare «herregud de detter, det er bare én foran meg.» Så blei jeg nummer to, da. Det kom litt brått på. Men det gjelder å holde seg på beina når man går på ski. Jeg hang litt bak i starten, men jeg klarte å beholde roen. Det er veldig viktige sekunder for meg, sier Therese Johaug til NRK

I semifinalen ble det derimot stopp, to tyske jenter var fullstendig overlegne. Likevel har Johaug grunn til å være fornøyd, for hun tapte færre sekunder enn budsjettert med til Marit Bjørgen i sammendraget.

- Dagen gikk over alle forventing. Sjuendeplass i sprint hadde jeg aldri i verden trodd før i dag. Jeg tenkte at det kunne bli over minuttet opp til Marit i dag. Nå blir det i verste fall 43 sekunder, det er mer overkommelig. Jeg er optimist, og tar dag for dag. Det er godt å komme skikkelig i gang, sier Therese Johaug til NRK.