HAR FÅTT DOMMEN: Therese Johaug fikk tidlig tirsdag vite utfallet av dommen etter CAS-høringen. Den offentliggjøres klokka 11.45. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HAR FÅTT DOMMEN: Therese Johaug fikk tidlig tirsdag vite utfallet av dommen etter CAS-høringen. Den offentliggjøres klokka 11.45. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Johaug-saken

Johaug har fått vite CAS-dommen

Offentliggjøres klokka 11.45.

SISTE: Therese Johaug mister OL.

SEISER ALM/OSLO (Dagbladet): Tirsdag faller den endelige dommen etter at Therese Johaugs dopingsak har vært oppe i CAS.

Manager Jørn Ernst bekrefter overfor Dagbladet at 29-åringen allerede har fått dommen. Den offentliggjøres for resten av oss i formiddag.

Johaug har innkalt til pressekonferanse i Seiser Alm - der hun for tiden befinner seg på høydeopphold - klokka 12.15.

Det er ti grader og overskyet i morgentimene i Alpene. Therese Johaug droppet morgenøkta tirsdag, og ville være alene fram til dommen faller.

Utsettelser

Norsk presse samlet seg tidlig foran hotellet Steger-Dellai der Johaug bor. Pressekonferansen finner sted i tredje etasje på hotellet, i en dunkelt innredet konferansesal.

Johaug var til stede i CAS og avla sin forklaring 7. juni. CAS lovet å komme med sin dom over sommeren, og datoen ble i utgangspunktet satt til 18. august. Før helga kom derimot beskjeden om at fristen ble utsatt enda en gang, noe Johaug tok tungt.

- Det er vanskelig å tolke hva det betyr, men det blir mye følelser. Jeg er lei meg, og føler det er på tide å få svar, sa Therese Johaug til Dagbladet.

Dette er saken

Det hele startet 4. september i fjor, da landslagslege Fredrik Bendiksen ga Therese Johaug kremen Trofodermin som behandling for solforbrent leppe under et høydeopphold. Grunnen til at han kjøpte den var at han ikke hadde med seg den kremen landslaget normalt brukte.

16. september ble Johaug dopingtestet hjemme i Oslo. Tidlig neste måned ble hun informert om at det var funnet et ulovlig stoff i prøva.

Påtalenemnda i Antidoping Norge nedla en innstilling på 14 måneders utestengelse - for Norges Idrettsforbunds domsutvalg ga Johaug en straff på 13 måneder. Det var en avgjørelse Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket til CAS.