Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug har festet blikket på Bjørgens utrolige rekord

17 seirer samme vinter.

DOMINERER STORT: Therese Johaug vinner og vinner i verdenscupen. Nå kan hun slå en utrolig Bjørgen-rekord. Foto: Maja Suslin/TT / NTB Scanpix
DOMINERER STORT: Therese Johaug vinner og vinner i verdenscupen. Nå kan hun slå en utrolig Bjørgen-rekord. Foto: Maja Suslin/TT / NTB Scanpix Vis mer

Therese Johaugs elleville seiersrush fortsetter. Nå kan hun slå Marit Bjørgens rekord i verdenscupen.

Den er på 17 seirer (inkludert sammenlagttriumfer) i løpet av samme vinter. Den kom i 2011-12-sesongen.

Tidligere i dag utklasset Johaug de andre fullstendig på 5-kilometeren i klassisk på VM-stadion i Falun.

Dermed er det bare fire seirer som mangler før hun kan utligne Bjørgens rekord.

- Det er utrolig moro at det går bra og man føler seg i god form. Jeg er utrolig fornøyd med seieren på en fem kilometer. Jeg setter den på høyde med tremila i Holmenkollen, sier Johaug til NTB.

Beste Johaug er i superslag, og søndag er hun megafavoritt i skøyting over ti kilometer. Det må trolig et uhell til for at hun ikke skal vinne - igjen.

- Kanskje hennes beste 5-kilometer i karrieren, sier landslagssjef Egil Kristiansen til NTB etter lørdagens oppvisning.

Triumfen var Johaugs ellevte i verdenscupen denne sesongen. På toppen kommer sammenlagttriumfer på minitouren i Ruka og Tour de Ski.

Disse teller som seirer på FIS-statistikken.

Bjørgen Johaug var helt rå i Holmenkollens 30-kilometer forrige uke. Hun vant med flere minutter, men det virker ikke å ha tatt overskuddet hennes.

- En slik tremil kan koste veldig mye, men jeg føler at den kanskje ikke gjorde det, sier Johaug.

Det er fortsatt elleve seiersmuligheter for Johaug før sesongen er slutt. Marit Bjørgen ble mamma for ikke så lenge siden, men hun er tilbake for fullt til neste sesong. Der er Lahti-VM det helt store.

Johaug smiler når Bjørgens seiersrekord kommer opp.

- Kanskje man kan klare å ta noe fra frøken Bjørgen. Jeg har lyst til å vinne de skirennene jeg stiller opp i, sier Johaug.

(NTB)