TAPTE TERRENG: Therese Johaug tapte 37,2 sekunder til Kowalczyk i dag, men har langt fra gitt opp kampen mot den polske sammenlagtlederen. Foto: ALESSANDRO GAROFALO, REUTERS / NTB SCANPIX
TAPTE TERRENG: Therese Johaug tapte 37,2 sekunder til Kowalczyk i dag, men har langt fra gitt opp kampen mot den polske sammenlagtlederen. Foto: ALESSANDRO GAROFALO, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Johaug har ikke gitt opp å ta igjen Kowalczyk

Tapte 37 sekunder i sammendraget i dag.

• Følg guttas 5 kilometer direkte i vårt sportstudio klokka 12.30!

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Polske Justyna Kowalczyk smadret konkurrentene og vant med 16,5 sekunder på dagens tre kilometer individuellstart i klassisk stil.

Therese Johaug ble nummer seks, 22,2 sekunder bak. Med 15 bonussekunder til Kowalczyk ble det 37,2 sekunder mer mellom dem i sammendraget.

- Jeg er fornøyd meg rennet i dag. Det er et renn med mye staking og slake motbakker. Det er ikke akkurat det som favoriserer meg. En sjetteplass og bare fem sekunder bak andreplassen er bra. Jeg må ta med meg det som er positivt.

Dermed er Johaug 1.05 bak den polske sammenlagtlederen før de to siste etappene av Touren.

- Jeg må bare ta rennet i morgen og bakken på søndag. Fordelen er at jeg og Charlotte (Kalla) er ganske jevne nå. Hvis vi går nesten likt i morgen også, kan vi hjelpe hverandre opp bakken og det er mye lettere å gå to. Skøyteformen til Kowalczyk er ikke så sterk, så en må ikke være negativ nå. Det er fortsatt to renn igjen, og mye som kan avgjøres ennå, sier Johaug til NRK.

Kowalczyk fornøyd Johaug har ikke satt noe spesifikt mål for seg selv med tanke på hvor langt bak Kowalczyk hun tåler å starte i monsterbakken på søndag. Men hun innrømmer at det nærmer seg smertegrensa nå.

- Det bør ikke være mer enn ett minutt, det bør det ikke. Men jeg gir ikke opp av den grunn, og henger ikke med huet. Jeg vet at det kommer et viktig renn i morgen, og jeg skal gjøre så godt jeg kan for å være med å kjempe.

Kowalczyk fikk det motsatte spørsmålet: Hvor stort forsprang hun trenger på Kalla og Johaug før søndagens avslutningsetappe.

- Jeg tror det er OK som det er nå, sier hun med et smiler til NRK.

Steira tapte mer Kristin Størmer Steira fikk tøft i dag, og endte på 23. plass - slått med 40,5 sekunder av Kowalzcyk.

- Det er litt som fryktet i dag. Jeg taper litt for mye. Litt kort og litt for slak løype, men jeg gjorde så gått jeg kunne. I morgen er det en ny dag, og da starter vi alle på likt, så da håper jeg å kunne være litt bedre med, sier Steira til NRK.

Hun mener det er Johaug som er den eneste som kan gjøre noe med Kowalczyk.

- I morgen blir det å prøve å henge på henne. Vi får prøve å jobbe litt sammen også, det er Therese som har muligheten til å ta Kowalczyk til slutt, så vi får jobbe sammen.

I SÆRKLASSE: På dagens etappe tok Justyna Kowalczyk tilbake det hun tapte av forspranget sitt i går. Foto: MAURIZIO BRAMBATTI, EPA / NTB SCANPIX
I SÆRKLASSE: På dagens etappe tok Justyna Kowalczyk tilbake det hun tapte av forspranget sitt i går. Foto: MAURIZIO BRAMBATTI, EPA / NTB SCANPIX Vis mer