Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug har ikke nevnt fjorårets Tour de Ski-seier en eneste gang overfor Marit Bjørgen

- Har ikke noe behov for det.

KONKURRERER IGJEN: Marit Bjørgen og Therese Johaug er ikke bare konkurrenter, utenfor sporet er de også gode venner. Derfor har ikke Therese vurdert å erte Bjørgen med Tour de Ski-tittelen Johaug vant i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONKURRERER IGJEN: Marit Bjørgen og Therese Johaug er ikke bare konkurrenter, utenfor sporet er de også gode venner. Derfor har ikke Therese vurdert å erte Bjørgen med Tour de Ski-tittelen Johaug vant i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Jada, Tour de Ski-eksperten Justyna Kowalczyk er også med i årets utgave av det presitsjetunge og pengestinne arrangementet, men det er likevel duellen mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen alle snakker om.

Og det store spørsmålet, som du kommer til å høre om daglig fram mot avslutningsetappen 11. januar, er hvor stort forsprang Marit Bjørgen må ha på Therese Johaug før de legger ut på den siste og avgjørende etappen opp monsterbakken i Val di Fiemme.

- Ett minutt, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Ett minutt, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

- Blir det mer enn ett minutt er det kjørt, sier Therese Johaug. Til Dagbladet.

Tenker på de seks første etappene
Så, da vet du altså det. I de seks løpene fram mot søndag 11. handler det altså om å samle flest mulig bonussekunder for Marit Bjørgen, slik at hun leder med minst ett minutt på Johaug før den avgjørende etappen.

Så enkelt. Så vanskelig.

- Jeg tenker egentlig ikke på den siste bakken, for jeg vet hvordan styrkeforholdet er der. Jeg må gjøre jobben på de seks første etappene, og så får vi se etter det, sier Bjørgen.

Bakteppet er altså at Bjørgen, verdens mestvinnende langrennsløper, aldri har vunnet Tour de Ski. Johaug er som kjent regjerende mester og Norges eneste dame med den gjeve tittelen.

Ingen erting
Dét faktum har ikke blitt nevnt en eneste gang de siste årene.

- Nei, hun har faktisk ikke det. Det er vel sånn vi er som typer, og Therese vet at hun må legge ned jobben for å kunne ta det neste steget også. Vi er glade i å vinne, men ikke i å hovere, sier Bjørgen.

For det kunne jo vært fristende å erte verdens mestvinnende litt med den ene tittelen hun ikke har. Men Johaug gjør altså ikke det.

- Nei, jeg har ikke noe behov for det, ler hun.

Drømmen
For en eventuell Tour-seier betyr mye for Marit. Om hun ikke hoverer er hun mer enn middels glad i å vinne, og i år ser det unektelig veldig lovende ut foran touren.

- Jeg har jo et mål og en drøm om å vinne Tour de Ski en gang, sier Marit.

- Jeg hadde en veldig bra periode før jul, og jeg føler at treninga har gått bra etter det, så får vi se om følelsen stemmer med det som skal skje i sporet.

Johaug er i hvert fall ikke i tvil om hvem som er den største favoritten kvelden før touren skal starte.

- Marit har alt som skal til for å vinne touren. Hun har på en måte prøvd noen ganger før og ikke lykkes helt, men klarer hun å holde seg frisk så er hun den største kandidaten til å vinne i år, sier Johaug.