Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug holdt på å gå feil inn mot mål

Kunne mistet medaljen.

HUSKER IKKE SIST HUN VAR SÅ SLITEN: Therese Johaug trodde hun var nummer fire da hu nstupte over målstreken i dag. Det var hun ikke.Foto:  EPA/HENDRIK SCHMIDT/ NTB Scanpix
HUSKER IKKE SIST HUN VAR SÅ SLITEN: Therese Johaug trodde hun var nummer fire da hu nstupte over målstreken i dag. Det var hun ikke.Foto: EPA/HENDRIK SCHMIDT/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Hun kjemper seg inn til en bronsemedalje, på tross av at skiene hennes ikke var av beste sort i dag. Hun glapp oppover, og etter løpet måtte Johaug for en gangs skyld innrømme at litt av grunnen til at de norske jentene ikke gikk så fort i dag, var dårlige ski.

- Skiene var nok ikke optimale i dag, men man vinner ikke en bronse med dårlige ski, så joda, skiene mine var bra, sa en diplomatisk Johaug.

Holdt på å gå feil
Likevel var det ikke skibommen som holdt på å koste henne medaljen mot slutten av rennet. I den stekende varmen rundt OL-løypene i Sotsji ble Johaug så sliten at hun holdt på å gå feil inn mot mål.

- Jeg var så sliten da jeg kom ned på stadion at jeg bare så en løper foran meg og tenkte jeg måtte følge etter henne. Da så jeg plutselig skiltet med transit foran meg, og så skjønte jeg at, skitt, jeg skal jo i mål. Da skjente jeg over løypa og kom meg til riktig løype, sier Johaug etter løpet.

Johaug var to sekunder foran Aino Kaisa Saarinen i mål, og hadde hun fortsatt i feil spor i mer enn to sekunder til, kunne medaljen ha røket.

Utslitt
Det var ingenting å gjøre med Justyna Kowalczyk i dag. Den polske klassiskpsesialisten vant som hun ville, og med Charlotte Kalla i kalasform var det en solid opptur for Johaug å ende på pallen.

- Jeg ble sist banka på den samme distansen på Lillehammer, så i dag føler jeg at jeg vant bronsen, sier Johaug.

- Jeg syns speakeren sa at jeg var nummer fire da jeg kom over mål, og jeg trodde medaljen glapp. Men så kom det en kar bort til meg og sa jeg var blitt nummer tre. Da ble jeg skikkelig glad, smiler Johaug.

- Når var du sist like sliten?

- Nei, det husker jeg faktisk ikke.

Drømmer om gull
Likevel var det OL-målet som gikk i oppfyllelse for Johaug i dag. Målet hennes har vært å ta en individuell medalje i Sotsji, og med dagens bronse er målet nådd. Fjerdeplassen på 15-kilometeren med skibytte lørdag var sur.

- Jeg sa til meg selv før start i dag at jeg ikke ville ha en ny fjerdeplass. Jeg gikk med syre i beina og vondt i hodet opp den siste bakken og sa til meg selv at smerte var godt.

- Men det er klart, jeg har en drøm om å ta et individuelt gull her også, og det er på tremila jeg har hatt de beste resultatene i år, sier Johaug til Dagbladet.

Hele Norges coronakart