Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug hyller Bjørgen etter den rørende gesten: - Hun er et varmt, godt menneske

Hilsen til lagvenninna etter bragden.

HYLLES: - Hun har vært og er et fantastisk forbilde for meg! Ingen andre jeg unner dette mer enn Marit, skriver Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HYLLES: - Hun har vært og er et fantastisk forbilde for meg! Ingen andre jeg unner dette mer enn Marit, skriver Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LAHTI / OSLO (Dagbladet): Tidligere lørdag gikk Marit Bjørgen i ensom majestet inn til sitt 15. VM-gull på 15-kilometeren i Lahti.

Men etter løpet var det ikke sin egen bragd hun hadde fokus på. Fokuset lå på at hun veldig gjerne skulle delt medaljen med lagvenninna Therese Johaug.

- Ja, det kunne jeg. Therese har betydd så mye for meg i min egen karriere. Og det hun har opplevd denne sesongen.... Nei, det har vært mye, sier Marit ettertenksomt til Dagbladet.

Lahti: Weng kommenterer skiløpet og Bjørgens gull etter dagens skirenn i Lahti. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Varmt og godt menneske

Det fikk naturligvis også Johaug med seg. I en SMS til Dagbladet hyller hun Bjørgen på følgende vis.

- HUN ER HELT RÅ!!! Hun har vært og er et fantastisk forbilde for meg! Ingen andre jeg unner dette mer enn Marit, etter den trøble sesongoppkjøringen hun har hatt, skriver hun, før hun fortsetter.

- Hun er et varmt og godt menneske og er en fantastisk venninne og lagvenninne.

Tenkte på hva hun ville gjort

Bjørgen kunne også fortelle at hun tenkte mye på den utestengte lagvenninna mens hun kjempet med Krista Pärmäkoski i de finske skogene.

- Heldigvis fikk jeg møte Therese hjemme før jeg reiste over til Lahti, og jeg gikk en god lykkeønskning fra henne før løpet. Og hun var med meg underveis også, sier Marit.

- Hvordan?

- Jeg tenkte på henne under oppvarmingen, og jeg tenkte på henne flere ganger under løpet. Jeg tenkte på hva Therese ville gjort.

- Og ?

- Hun ville bare mørna på hun, så da prøvde jeg det jeg og, sier Bjørgen.

LAHTI: Bjørgen er fornøyd med gullet som hun tok til tross for to store skader som hun har slitt med. Vis mer

Rørt

Det er ikke bare Johaug som kommer med lovord om Bjørgen. Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble rørt til tårer over bragden og oppførselen til superveteranen som i dag vant sitt 15. VM-gull.

- Etter målgang har jeg bare gått og grinet på vegne av Marit. Hun rører meg veldig, sier Jacobsen til Dagbladet og feller noen tårer.

- Hvorfor rører hun deg?

- Det er mest på grunn av det mennesket hun er. Marit bryr seg virkelig om alle andre. I vår og sommer har hun slitt og gått gjennom sin lengste skadeperiode i karrieren. Hun har imponert meg veldig med den roen hun har vist og har lagt en fantastisk lur sesongplan og følger den. Da kommer hun her og viser hva hun er god form.

- Det som rører meg mest er at Marit er så varm og raus. Det tror jeg ikke bare idrettsutøvere kan lære noe av. Det kan alle som sitter hjemme i sofaen også lære noe av. Å unne alle så mye godt, kan vi alle bli flinkere til, sier Jacobsen

RØRT TIL TÅRER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hyller Marit Bjørgen for sin innsats. Og klarer ikke å holde tårene tilbake. Video. Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media