Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug i egen klasse

Therese Johaug innfridde igjen, og var overlegen på Lillehammer. Heidi Weng tok tredjeplassen bak Jessica Diggins.

ALDRI SPENNENDE: Etter bare to kilometer satte Johaug inn rykket under dagens 15 kilometer med skibytte. Ingen var i nærheten av å ta henne igjen. Video: NRK Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Jeg prøvde å holde følge med deg, men så bare: «Bye, bye», sa Jessica Diggins til Therese Johaug da de møttes over målstreken.

Johaug hadde full kontroll fra start av, og vant på Lillehammer under dagens skiathlon.

- Det føles veldig godt. Det var gøy å dra i land nok en verdenscupseier, sier hun til Dagbladet.

Sergej Ustjugov hadde tidligere påpekt at Johaug er i så god form at han er redd for at hun skal gå fortere enn ham i monsterbakken på Lillehammer.

- Hehe, han må passe seg. Nei, han kommer nok til å slå meg der - det er ingen fare, sier Johaug.

Heidi Weng fortsatte å bygge på forrige helgs opptur, og fikk nok en pallplass i verdenscupen, der hun tok tredjeplassen bak Jessica Diggins.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte opp på femteplass bak Krista Pärmakoski.

Sterk start

De norske skijentene imponerte under åpningshelga av verdenscupen i Ruka. Johaug tok med seg to førsteplasser, mens Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen imponerte da de tok henholdsvis andre- og tredjeplass på jaktstarten.

Og disse tre var med i front fra start av, der Johaug var lengst framme. Likevel var det en tøff løype i vente med lite flatt og mye opp og ned. I tillegg var det flere som slet med å få skikkelig feste.

SVENSK LANGRENNSKRISE: Svenskene er tappet for langrennsstjerner før verdenscupen kommer til Norge og Lillehammer. Johannes Høsflot Klæbo vet ikke hvem konkurrenten er, og fjorårets VM-vinner på 5-mila fikk uventet besøk under en treningstur i skogen. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø. Vis mer

Johaug tok skikkelig tak med en gang, og virket å være i en egen klasse fra start av. Allerede etter 2,4 kilometer passert var det 14 sekunders avstand til amerikanske Sadie Bjornsen.

Johaug hadde full kontroll gjennom hele rennet, og hun så aldri ut til å miste førsteplassen.

Diggins og Weng i duell

Jessica Diggins prøvde underveis å ta opp jakten på Johaug, men uten spesielt stort hell. Likevel så amerikaneren pigg ut, og hun så ut til å yppe seg med tanke på en pallplass.

Weng tok utfordringen, og det så ut som det skulle bli en duell mellom Diggins og Weng om andreplassen. For avstanden til Kalla på fjerdeplass økte og økte, og dermed ble det de to som skulle utgjøre de to siste pallplassene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media