Therese Johaug vurderer å endre vinnerformel

Johaug kan droppe Tour de Ski: - Jeg er feig

Utøvere som har stått over Tour de Ski, har gjort det best i mesterskap de siste sesongene. Nå er to av unntakene fra regelen tilbake, Therese Johaug og Petter Northug. Men bare Northug er sikker på at han vil gå touren.

VURDERING: Therese Johaug er én av få som har vunnet både Tour de Ski og VM. Likevel er det ikke gitt at hun går touren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VURDERING: Therese Johaug er én av få som har vunnet både Tour de Ski og VM. Likevel er det ikke gitt at hun går touren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marit Bjørgen har gjort det med suksess i flere år. Ragnhild Haga noterte seg for samme suksessoppskrift i fjor, sammen med Charlotte Kalla og Stina Nilsson.

Tour de Ski har mer og mer blitt et dilemma for utøverne: Skal de gå eller ikke gå?

I likhet med Bjørgen, Haga, Kalla og Nilsson hadde Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Iivo Niskanen tilsvarende suksess i OL etter å ha droppet Tour de Ski. Alle vant individuelle OL-gull.

Dario Cologna var unntaket som bekreftet regelen i Pyeongchang. Han vant både Tour de Ski og et individuelt OL-gull. Tidligere har Therese Johaug og Petter Northug klart det samme. Begge er tilbake i sirkuset kommende sesong.

Mens Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg - som har gått Tour de Ski, men slitt noe mer i enkelte mesterskap - må i tenkeboksen og finne ut om de skal legge en sesongplan som inkluderer touren eller ei, er faktisk også Johaug i samme tankeprosess.

Usikker på Tour de Ski

I sesong etter sesong lyktes hun med å være på topp både i Tour de Ski og mesterskap. Likevel er det ikke en selvfølge at hun går touren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer