Johaug kastet ski og staver i bakken og skrek

Slet med skøyteteknikken.

(Dagbladet): Therese Johaug (26) tok sitt første individuelle VM-gull i 30 kilometer fristil. Men i kveldens episode av «Verdens beste skijenter» forteller jenta fra Dalsbygda om at hun til tider slet med skøyteteknikken - noe som også satte temperamentet hennes i sving.

I episoden tenker hun tilbake til en episode i Val Senales i 2008, der hun virkelig ble frustrert.

- Jeg prøvde og prøvde og prøvde og fikk ikke til. Jeg ble så sur, sint og lei meg at jeg pælma staven i bakken, kasta skiene og begynte å skrike. Alt var feil, jeg fant ikke en positiv ting, sier Therese Johaug.

Fra scratch Landslagstrener Egil Kristiansen ville imidlertid ikke gi opp.

- Til slutt så måtte jeg si at jeg skulle vedde med henne, om at om noen år er hun like god i skøyting som klassisk. Kanskje bedre. Du kan bli en av verdens beste bare du jobber med de rette tinga og ikke mister trua, sier Kristiansen.

Han forteller også at Johaug kom inn på landslaget som en energibunt, men dersom hun skulle bli verdens beste skiløper var det ting som måtte jobbes med.

- Vi måtte starte litt på skratch, for å si det sånn, mye måtte gjøres med teknikken min, sier Johaug.

Temperament Det kommer også fram i episoden at det er langt fra første gang temperamentet tok overhånd for langrennsprinsessa, spesielt da i begynnelsen av tiden på landslaget.

- Hvis jeg gikk et dårlig skirenn i desember, var hele sesongen ødelagt, da var det ikke vits å stille på mer. Det var bare å gi opp, forteller Johaug.

Landslagstrener Kristiansen fastslår at Johaug har blitt tryggere og mye roligere siden den gang.

Se klippet øverst i saken. Verdens beste skijenter går på NRK1 klokka 20.15 i kveld.