Johaug knuser framtidsryktene: - Når jeg står opp står det to bokstaver i hodet mitt

Therese Johaug vil kjempe seg tilbake. OL er det store målet.

STORE OL-PLANER: Therese Johaug.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORE OL-PLANER: Therese Johaug.  Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet):- Jeg tror tanken på å legge opp kommer til å slå henne ganske mange ganger framover, ja, sa NRKs langrennsekspert Carl Henning Gran før verdenscuphelga på Lillehammer.

- Det vil være veldig vanskelig for henne å komme tilbake. Hennes indre motivasjon og «drive» blir viktig, men spørsmålet er om hun ser verdien av å holde på med en idrett der man skal straffes så hardt, fortsatte eksperten.

Fortsetter

Uttalelsene kom i kjølvannet av at påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om at Therese Johaug utestenges i 14 måneder.

Spørsmålene om framtida til 28-åringen har vært mange, selv om manager Jørn Ernst har vært klar på at hun ikke legger opp. I dag tar Johaug bladet fra munnen selv.

I et intervju med Her og Nå på NRK P1 - sier hun:

- Den indre skigleden er så stor. Jeg kjenner det hver dag. Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt: «OL».

Johaug fortsetter:

- Martin (Johnsrud Sundby) og Marit (Bjørgen) inspirerer meg veldig. Jeg satt i sofaen og skrek med Martin på søndag. Vi er i samme situasjon. Han viste at det er mulig å komme seg gjennom en sånn periode.

Hardøkt

Tirsdag hadde hun sin første hardøkt etter at den positive dopingprøven tidligere i høst.

Det skjedde på Sjusjøen ved Lillehammer. Johaug forteller overfor NRK at det er rart å trene når langrennseliten har konkurrert like ved

Men hun er klar for kjempe seg tilbake. Til NRK sier hun:

- Jeg føler at jeg har vært gjennom det verste. Starten har gått nå. Det er veldig mange runder igjen, mange motbakker sikkert, men det er nedoverbakker også. Jeg vil komme i mål.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer