PIGG: Therese Johaug be norgesmester på 15 km skiathlon på Voss, i dag gjentok hun bedriften i verdenscupen.  
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
PIGG: Therese Johaug be norgesmester på 15 km skiathlon på Voss, i dag gjentok hun bedriften i verdenscupen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Johaug knuste alle da Bjørgen fikk det tungt

Kowalczyk tok tilbake sammenlagtledelsen.

(Dagbladet): Therese Johaug var desidert sterkest på 15 kilometer skiathlon i Rybinsk i dag, og reiste fra Justyna Kowalczyk kort etter skibyttet.

I fristil fikk hun raskt en luke til den polske jenta, og i mål var hun nesten et halvminutt foran konkurrenten.

- Therese var veldig pigg i dag, både i klassisk og skøyting. Ut fra det som har skjedd tidligere i vinter var det litt overraskende. Det har vært mye Marit og Kowalczyk, sier trener Egil Kristiansen til NTB.

- Jeg er fornøyd med å være først i et slikt selskap. Det er det første rennet mitt her, og jeg likte meg. Jeg er i god form og hadde styrke til å angripe, oppsummerte Johaug overfor FIS.

Bjørgen mistet gul trøye
Marit Bjørgen måtte slippe allerede før løpet var halvgått, og fikk nok med å klamre seg til tredjeplassen i løpet. Hun var 52,9 sekunder bak lagvenninnen i mål.

Dermed mistet hun også sammenlagtledelsen i verdenscupen, som Justyna Kowalczyk tok tilbake med to fattige poeng, etter også å ha plukket et par på mellomsprintene underveis.

- Marit ble småstiv mot slutten av klassiskdelen. Hun sliter litt med overgangen fra klassisk til skøyting, og det var mot slutten av klassisken og i starten av skøytingen hun tapte tid. Hun kom seg litt mot slutten, men det var litt tungt i dag, mener Egil Kristiansen.

- Skiene mine var gode, men jentene i front var sterkere i klassisk. De fikk en stor luke, og jeg måtte jobbe alene i andre del av løpet. Det ble tungt. Nå må jeg delta i alle de gjenstående løpene for å kjempe for den gule trøya, sier Bjørgen.

Bra laginnsats
Charlott Kalla ble nummer fire, mens Vibeke Skofterud ble nummer fem.

Heidi Weng og Marthe Kristoffersen sørget for fem norske jenter blant de ti beste, ved å bli henholdsvis åtte og ti.

- Det var mange i toppen i går, og vi har seks i topp 11 i dag. Det er veldig, veldig bra laginnsats, sa trener Kristiansen.