Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug knuste alle da Bjørgen måtte gispe etter luft

I ski-NM.

SUVEREN: Therese Johaug vant overlegent, og hadde godt over halvminuttet ned til Marit Bjørgen i NM i formiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SUVEREN: Therese Johaug vant overlegent, og hadde godt over halvminuttet ned til Marit Bjørgen i NM i formiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Dagbladet fulgte 10-kilometeren i NM her!

OSLO/RØROS (Dagbladet): Marit Bjørgen og Therese Johaug var - som alltid - de to store favorittene på dagens 10 kilometer fristil under NM på Røros, og de to superjentene festet grepet allerede fra start.

Eller for å si det på en annen måte: De slo knock-out på resten av NM-feltet fra start.

TUNG DAG: Marit Bjørgen åpnet sterkt, men fikk det tøft de siste sju-åtte kilometrene i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TUNG DAG: Marit Bjørgen åpnet sterkt, men fikk det tøft de siste sju-åtte kilometrene i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Etter 2,1 kilometer ledet Bjørgen med 0,2 sekunder på Johaug, men resten av jentene var et hav bak. Tredjeplasserte Heidi Weng var allerede da nesten 15 sekunder bak.

Tung dag for Bjørgen De fleste ventet kanskje at trenden skulle fortsette på neste passering, 5,6 kilometer, og det gjorde den også.

Men bare for Therese Johaugs del. Marit Bjørgen hadde nemlig møtt veggen.

Langrennsdronningen så nemlig helt sluttkjørt ut og gispet etter luft da hun kom opp til passeringen. Samtidig bekreftet tiden det TV-bildene viste: At Bjørgen hadde en dårlig dag.

Hun hadde tapt nesten 25 sekunder på 3,5 kilometer til Johaug, og var 24,5 bak etter 5,6 kilometer.

Stor margin Den samme trenden fortsatte inn mot mål, og Johaug sikret seg dermed et overlegent NM-gull på «hjemmebane» på Røros.

- Det er vanvittig stort å kunne innfri her på hjemmebane og ta gull. Jeg har kjent meg bra på trening i det siste, og hardøktene har fungert bra, sa Johaug til NRK etter målgang.

- At dette var et løp i internasjonal toppklasse, tror jeg absolutt. Det er godt å få denne bekreftelsen før vi skal på høydesamling til Seiser Alm, tilføyde hun.

For Marit Bjørgens del ble det likevel sølv på det som ble en ekstremt dårlig dag. 34-åringen tapte enda mer mot slutten, men reddet såvidt 2. plassen.

- Det var en tyngre dag på jobben i dag. Dette er den første økta etter Tour de Ski hvor det har buttet imot. Jeg er inne i en tøff treningsperiode og sånn sett er dette kanskje normalt, sa hun til NRK etter målgang.

Bjørgen var til slutt 36,6 sekunder bak Johaug på ti-kilometeren.

OVERLEGEN: Therese Johaug var i en egen klasse i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
OVERLEGEN: Therese Johaug var i en egen klasse i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Heidi Weng gikk inn rett bak dronningen etter å ha gått et jevnt og smart disponert løp hele veien.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire, mens Kristin Størmer Steira viste formstigning med femteplass.

• Dagens renn var det eneste i årets NM for Marit Bjørgen og Therese Johaug. Nå drar de to stjernene til høyden for å forberede seg til VM i Falun.

3. PLASS: Heidi Weng gikk inn til NM-bronse i formiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
3. PLASS: Heidi Weng gikk inn til NM-bronse i formiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media