Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug knuste alle jentene - og Petter Northug i Skarverennet

Therese Johaug vant kvinneklassen og Tony Livers herreklassen i Skarverennet.

BEST: Therese Johaug avsluttet sesongen på samme måte som hun startet den og vant Skarverennet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEST: Therese Johaug avsluttet sesongen på samme måte som hun startet den og vant Skarverennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du har kanskje følt at skisesongen har vært over en stund, men Petter Northug, Therese Johaug og resten av langrennseliten har ikke sluttet å konkurrere selv om verdenscupsesongen ble avsluttet for over en måned siden.

For mange er det Skarverennet som markerer slutten på skisesongen. Det 37 kilometer lange løpet går langs Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset og ble arrangert første gang 1974.

I dag var 12 200 løpere på startstrek, deriblant profiler som Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i kvinneklassen, mens blant annet Petter Northug, fjorårsvinner Toni Livers, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug og Finn Hågen Krogh sto på startstrek på herresiden.

Som ventet - og som vanlig - var Johaug i en egen klasse i kvinneklassen. Hos herrene var sveitseren Livers best igjen.

Spenningsmomentet Langrennsjentene startet et kvarter foran herrene i det 38 kilometer fristilsrennet, og på forhånd var det en viss spenning knyttet til hvem som ville komme først til mål: den beste jenta eller den beste gutten?

Sveitsiske Livers viste seg som den sterkeste i herreklassen også i år, men å ta igjen det kvarteret Johaug startet foran, ble for tøft selv for ham. Det var ikke herrevinneren i nærheten av.

Johaug gikk inn til klar seier og vant med tiden 1.34.41. Flugstad Østberg tok en etter hvert sedvanlig 2. plass, et drøyt minutt bak lagvenninna. Seraina Boner ble nr. 3, over fem minutter bak Johaug, mens Uhrenholdt Jacobsen på 4. plass også ble slått med hele sju minutter.

Johaug slo Northug Livers gikk, akkurat som i fjor, inn til seier i herreklassen og vant med tiden 1.26.47, altså åtte minutter bedre enn Johaug. Emil Iversen kapret 2.-plassen, 1.12 bak sveitseren, mens Simen Hegstad Krüger ble nr. 3 etter å ha tapt spurten mot langrennskometen.

Petter Northug tok det etter hvert med ro og havnet på 36. plass i herreklassen med tiden 1.36.16. Dermed ble han faktisk slått med halvannet minutt av Johaug.

Det samme gjorde lillebror Even Northug og Sjur Røthe, som også tok det relativt rolig og kom i mål sammen med langrennsstjerna.

Røthe vant for øvrig den første spurtprisen og var lenge bra med, mens Northug slapp tetgruppa relativt tidlig og gikk kontrollert inn til mål.

Moan slo Johaug så vidt Kombinertprofilen Magnus Moan ble nr. 27 og slo Johaug så vidt - med et halvt minutt. Også skiskytteren Vetle Sjåstad Christiansen ble slått av Johaug. Han kom i mål like bak Northug-brødrene.

Dyrhaug, Sveen og Krogh var løperne som var nærmest pallen i herreklassen på 4., 5. og 6. plass. Skiskytterne Hilde Fenne og Ingrid Landmark Tandrevold ble henholdsvis nr. 6 og 11 i kvinneklassen.

- Jeg er veldig glad for at det var medvind og at jeg ikke hadde vind i ansiktet. Det var fantastisk stemning i løypa. Det var deilig å gå, sier Johaug i seiersintervjuet med arrangøren, vist på Hallingdølen.

Den komplette resultatlista finner du her (ekstern lenke).

SÅ VIDT: Magnus Moan slo Therese Johaug med et halvminutt i Skarverennet.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SÅ VIDT: Magnus Moan slo Therese Johaug med et halvminutt i Skarverennet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart