Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug knuste Bjørgen i en spurt (!)

- Det har vi aldri sett før!

SJOKK: Therese Johaug jublet som hun hadde vunnet VM på hjemmebane da hun slo suverene Marit Bjørgen på spurten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SJOKK: Therese Johaug jublet som hun hadde vunnet VM på hjemmebane da hun slo suverene Marit Bjørgen på spurten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

VAL di FIEMME (Dagbladet): Marit Bjørgen satte ny Tour de Ski-rekord da hun vant sin femte strake etappe i Touren torsdag. I dag var hun ute etter å forlenge den rekka på 10 kilometer klassisk med fellesstart. Det skjedde ikke.

For selv om hun var først inne på oppløpet, maktet hun ikke å svare da Therese Johaug skled forbi henne. Hun så seg aldri tilbake, og gruset suverene Bjørgen som måtte ta til takke med andreplassen.

- Jeg er veldig glad nå. Jeg visste at hun var bedre. Jeg hadde så gode ski. Jeg tror aldri jeg har hatt så gode klassiske ski før. I dag er jeg på toppen av podiet igjen. Det går opp og ned, i dag var min dag, og jeg er så glad, sier Therese Johaug via NRK.

- Det er så god følelse. Jeg hadde bestemt meg at jeg skulle ha ryggen til Marit Bjørgen i motbakken. Jeg tror hun ble litt paff da jeg seilte forbi henne.

Marit Bjørgen innrømmer at hun ble overrasket.

- I dag var Therese sterk, så jeg får finne meg i en andreplass i dag, sier Bjørgen til NRK.

Brøt forbannelsen De norske jentene hadde aldri vunnet en fellesstart i Tour de Ski i val di Fiemme tidligere. Men allerede etter fire kilometer var det mye som tydet på at den forbannelsen skulle brytes i dag.

SEIERSGLIS: Therese Johaug vant spurten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SEIERSGLIS: Therese Johaug vant spurten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Trioen Therese Johaug, Heidi Weng og Marit Bjørgen fikk en stor luke ned til Justyna Kowalczyk som bare klarte å holde følge i snaut tre kilometer. De norske jentene så seg aldri tilbake, og økte forspranget til resten av feltet.

Therese Johaug lå et snaut minutt bak Heidi Weng i sammendraget, og de to ville begge ha 15 bonussekunder på den innlagte spurten. Johaug trakk også det lengste strået i duellen, og tok innpå tre små sekunder. Marit Bjørgen nøyde seg med 10 bonussekunder.

Samlet trio Den norske trioen lå samlet helt til siste motbakke, der Marit Bjørgen forsøkte å dra ifra. Weng måtte slippe litt, men Therese Johaug hang på helt inn til det skulle avgjøres på oppløpet.

MAKTDEMONSTRASJON: Marit Bjørgen, Therese Joahug og Heidi Weng tapetserte pallen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MAKTDEMONSTRASJON: Marit Bjørgen, Therese Joahug og Heidi Weng tapetserte pallen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det var nok få som levnet Therese Johaug en sjanse inn mot mål, men jenta fra Dalsbygda gled forbi Bjørgen tidlig på oppløpet. Den avstanden slapp hun aldri, og NRK-kommentatorene kunne knapt tro det de så.

- Det har vi aldri sett før! ropte Jann Post i NRK-bua.

Lettet Johaug - Når jeg klarer å slå Marit i en spurt for første gang var det utrolig moro, sier Therese Johaug gledesstrålende på pressekonferansen etter etappeseieren i Tour de Ski.

Hun har tvilt på formen, ikke hatt optimale ski, og har sett mer og mer innbitt ut så langt i touren.

I ettermiddag, når alt endelig stemte igjen, var hun mest av alt lettet.

- Ja, det er vanvittig moro. Det er ikke hvem som helst jeg slår i spurten her heller. Det er en veldig lettelse! Jeg tror jeg var feltets gladeste i målområdet i dag. Dette gir meg en god trygghet inn mot den treningsperioden jeg skal ha før VM nå, sier hun til Dagbladet.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.