Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug knuste Bjørgen i sin tredje Beito-knockout på rad

- Det var vondt, sier Marit.

SUVEREN: Therese Johaug viste igjen tidlig knallform på Beitostølen, og vant åpningsrennet suverent foran Marit Bjørgen. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug viste igjen tidlig knallform på Beitostølen, og vant åpningsrennet suverent foran Marit Bjørgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): I år, som i fjor og som året før, var Therese Johaug fullstendig suveren i langrennsåpningen på Beitostølen.

Johaug åpnet 2,7 sekunder bak Marit Bjørgen ved passering to av ti kilometer klassisk, men derfra og inn handlet seierskampen bare om hvor mye hun skulle vinne med.

- Kjentes bra Ved seks kilometer hadde 2,7 sekunder bak Bjørgen blitt til 5,3 sekunder foran, og i mål var avstanden hele 24,7 sekunder.

- Det kjentes bra. Jeg klarte å roe meg ned og tenke tid og kraft, og det var moro å få til teknikken etter å ha jobbet så mye med det i høst, sier Johaug til NRK.

- Hvordan er det å knuse Marit?

- Jeg tenker ikke så mye på det. For min egen del tar jeg med at kroppen fungerer og at jeg er klar til Kuusamo neste helg. Jeg går bestandig fort her, og vet at de andre jentene minker forspranget betraktelig når vi kommer til Kuusamo, Davos og La Clusaz, sier hun.

Heidi Weng ble nummer tre i rennet, 44,8 sekunder bak.

- Det var vondt I fjor sto Marit Bjørgen over åpningsdistansen med en forkjølelse, og da vant Therese Johaug ti-kilometeren enorme 54,1 sekunder foran neste kvinne.

TOPPTRIO: 
Therese Johaug vant 10 km klassisk på Beitostølen. Marit Bjørgen ble nummer to og Heidi Weng tre.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOPPTRIO: Therese Johaug vant 10 km klassisk på Beitostølen. Marit Bjørgen ble nummer to og Heidi Weng tre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

I 2012 var hun også sterkest, da Bjørgen ble slått med 8,5 sekunder.

- Det var vondt, det var det. Men det er litt som forventet, at jeg klarer å ligge jevnt med henne på førsterunden, før det blir tungt mot slutten - og da går sekundene fort. Det er som det har vært de siste årene, sier Marit Bjørgen til NRK etter dagens andreplass.

- Jeg vet hvor fort Therese går, så det forteller at jeg er der jeg har vært før. Det er en bra start, så får vi se hvordan det går når verdenscupen kommer, sier langrennsdronningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling