INGEN ANDRE I NÆRHETEN: Therese Johaug imponerte flere enn kyrne da hun vant et testløp i Kvitfjell i dag.Foto: Anders Skjerdingstad/ Dagbladet
INGEN ANDRE I NÆRHETEN: Therese Johaug imponerte flere enn kyrne da hun vant et testløp i Kvitfjell i dag.Foto: Anders Skjerdingstad/ DagbladetVis mer

Johaug knuste Bjørgen i testløp

- Kanskje ikke så veldig overraskende, sier begge to.

KVITFJELL (Dagbladet): I formiddag gikk allroundlaget for damer et knalltøft testløp opp fjellsida i Kvitfjell. Testløpet var delt i to, først med en fem kilometer lang klassisk rulleskidel, før jentene skiftet til joggesko og løp de siste fire kilometerne til toppen av utforbakken.

Tilsammen ni kilometer i motbakke.

Ødelagt stav
- Jeg håper jeg ikke ødela økta di, var det første Marit Bjørgen sa til Therese Johaug da førstnevnte krysset mållinja.

Bjørgen var nesten to minutter bak Johaug til topps, men beklaget først og fremst at hun tråkket på skistaven til Johaug tidlig i rulleskidelen.

Men til tross for ødelagt stav gikk Johaug fra resten av lagvenningene og kom i mål på 35.48. Nærmest var Kristin Størmer Steira på 37.03.

- Dette var kanskje ikke så veldig overraskende, jeg har jo min styrke i motbakkene. Det ble en veldig god treningsøkt, sier Johaug til Dagbladet.

- Jeg har trent mye i motbakker hjemme i Dalsbygda og dette viser at jeg har fått litt igjen for det.

Vet om styrkeforholdet
Marit Bjørgen endte på fjerdeplass i testløpet, fraløpt av både Steira og Marthe Kristoffersen oppover utforløypa. Men selv om Bjørgen var nesten to minutter bak Johaug lar ikke Bjørgen seg stresse av det.

- Det er ikke så veldig overraskende. Vi trener jo sammen hele tida, så vi vet hvordan styrkeforholdet er, sier Bjørgen til Dagbladet.

GODE VENNINNER: Marit Bjørgen beklaget at hun ødela staven til Johaug, men testløpvinneren smilte likevel.Foto: Anders Skjerdingstad/ Dagbladet
GODE VENNINNER: Marit Bjørgen beklaget at hun ødela staven til Johaug, men testløpvinneren smilte likevel.Foto: Anders Skjerdingstad/ Dagbladet Vis mer