Johaug knuste Bjørgen i testløp

- Kanskje ikke så veldig overraskende, sier begge to.

INGEN ANDRE I NÆRHETEN: Therese Johaug imponerte flere enn kyrne da hun vant et testløp i Kvitfjell i dag.Foto: Anders Skjerdingstad/ Dagbladet
INGEN ANDRE I NÆRHETEN: Therese Johaug imponerte flere enn kyrne da hun vant et testløp i Kvitfjell i dag.Foto: Anders Skjerdingstad/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVITFJELL (Dagbladet): I formiddag gikk allroundlaget for damer et knalltøft testløp opp fjellsida i Kvitfjell. Testløpet var delt i to, først med en fem kilometer lang klassisk rulleskidel, før jentene skiftet til joggesko og løp de siste fire kilometerne til toppen av utforbakken.

Tilsammen ni kilometer i motbakke.

Ødelagt stav - Jeg håper jeg ikke ødela økta di, var det første Marit Bjørgen sa til Therese Johaug da førstnevnte krysset mållinja.

Bjørgen var nesten to minutter bak Johaug til topps, men beklaget først og fremst at hun tråkket på skistaven til Johaug tidlig i rulleskidelen.

Men til tross for ødelagt stav gikk Johaug fra resten av lagvenningene og kom i mål på 35.48. Nærmest var Kristin Størmer Steira på 37.03.

- Dette var kanskje ikke så veldig overraskende, jeg har jo min styrke i motbakkene. Det ble en veldig god treningsøkt, sier Johaug til Dagbladet.

- Jeg har trent mye i motbakker hjemme i Dalsbygda og dette viser at jeg har fått litt igjen for det.

Vet om styrkeforholdet Marit Bjørgen endte på fjerdeplass i testløpet, fraløpt av både Steira og Marthe Kristoffersen oppover utforløypa. Men selv om Bjørgen var nesten to minutter bak Johaug lar ikke Bjørgen seg stresse av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer