Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug kollapset: - Det er ekstremt uvanlig. Det er et sjokk

Touren kan ha røket.

OSLO/CANMORE (Dagbladet): Dagens 10 kilometer med intervallstart var Therese Johaugs (27) siste sjanse til å skaffe seg et ledende utgangspunkt før Ski Tour Canadas avsluttende jaktstart i morgen.

Favorittstempelet var stort, men det ble etter hvert klart at dette var den overraskende dagen hvor Johaug i stedet kan ha blitt hektet av i kampen om sammenlagtseieren. 27-åringen sprakk totalt og havnet hele 40 sekunder bak en overlegen Ingvild Flugstad Østberg. Samtidig gikk Heidi Weng inn til en andre plass og økte avstanden til Johaug til halvminuttet.

- Det er ekstremt uvanlig. Denne versjonen av Johaug har vi ikke sett i hele år. Det er tydelig at denne kampen mot Weng har kostet. Det er sjokkerende for meg, kommenterte NRKs Jann Post.

- Helt sykt Flugstad Østberg kunne på sin side nesten ikke fatte hvilket monsterløp hun hadde gjennomført etter at hun var gått i mål.

- Det er helt sykt. Jeg hadde gode ski og god kropp. Det er helt vilt. Jeg skjønner det egentlig ikke, utbryter Flugstad Østberg overfor NRK.

Heller ikke Weng klarte å følge tempoet til Flugstad Østberg. Førstnevnte gikk likevel så fort at hun kan ha parkert Johaug i kampen om seieren i Ski Tour Canda.

- Heidi Weng slår knockout på Therese Johaug. I morgen er hun den store favoritten i sammendraget, sier Post.

Johaug møtte veggen Etter løpet forklarer Johaug at hun var totalt utslitt fra første stavtak. 27-åringen følte ikke at hun hadde noen mulighet til å konkurrere med Flugstad Østberg og Weng.

- Jeg hadde ingenting å gå med. Det var syre i føttene fra start av. Jeg hadde rett og slett ikke sjans til å kjempe oppi der. Vi får glede oss på Ingvild sine vegne som tar sin første individuelle seier, Heidi som blir nummer to og Kari Øyre Slind som blir nummer fire, sier Johaug til NRK.

- Kan du huske å ha sprukket sånn før?

- Nei, jeg kan ikke det. Det har vært mange skirenn i det siste. Det er ingen unnskyldning, men det var tungt i dag. Med rundt 30 sekunder til Heidi skal jeg jobbe hardt for å klare å ta inn det. Målet nå er andreplassen, men jeg skal ikke gi opp. Jeg skal ikke det, sier Johaug.

Overrasket Weng Weng leder nå touren med 30 sekunder på Johaug, som er nærmeste utfordrer, men også hun kjente at de foregående etappene har kostet mye krefter.

Likevel klarte Weng å opprettholde en jevn fart, noe Johaug ikke klarte. Og det overrasker 25-åringen.

- Jeg hadde ikke trodd det, sier Weng til NRK om Johaugs kollaps, før hun fortsetter:

- Jeg følte jeg kjempet med meg selv. Jeg hadde stive bein, men fikk gode sekunderinger. I morgen skal jeg gå alt jeg makter og har. Hun skal ikke få noe gratis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media