Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaugs comeback i juni

Johaug konkurrerer igjen i juni. Slik blir hennes comeback-sommer

Allerede i sommer kommer en topp motivert Therese Johaug til å delta i en rekke konkurranser. 29-åringen vil også delta på alt som finnes av landslagssamlinger.

TOPP MOTIVERT: Therese Johaug har etter en høst med litt motivasjonstrøbbel fått trent helt etter planen etter jul sammen med lillebror Karstein Johaug og trener Pål Gunnar Mikkelsplass.Foto: Thomas Rasmus Skaug /
TOPP MOTIVERT: Therese Johaug har etter en høst med litt motivasjonstrøbbel fått trent helt etter planen etter jul sammen med lillebror Karstein Johaug og trener Pål Gunnar Mikkelsplass.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev NTB at Therese Johaug gjør sitt comeback så seint som på Beitostølen i november, men 29-åringen kommer til å konkurrere mye før den tid.

Det bekrefter Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Toppmotivert for en ny sesong kommer langrennsesset til å bli med på absolutt alt av landslagssamlinger fra første stund når sesongoppkjøringen innledes 1. mai.

Da går startskuddet for sesongen 2018/19, som kulminerer i ski-VM i Seefeld. Johaug kommer til å delta på den første landslagssamlingen på markedsdagene i mai og dernest det tradisjonelle treningsoppholdet på Sognefjellet i overgangen til juni.

Det fordrer selvsagt at Johaug blir tatt ut på landslaget igjen, men det er bare en formalitet med hennes CV før utestengelsesperioden.

Konkurransecomeback i juni

30. juni kommer Johaug til å gjøre comeback i konkurransesammenheng på rulleski. Det skjer først i sommerlandsprinten og dernest i Kanalrennet 1. juli fra Lunde sentrum og rundt Flåbygd i Telemark.

- Det er den første konkurransen som er spikret for Therese, opplyser Jørn Ernst til Dagbladet.

- Det blir etterlengtet å få konkurrere igjen, og det er viktig å få noen slike økter. Først og fremst er rulleskirennene som trening å gjelde, men etter så lang tid uten konkurranser, er det litt viktigere enn tidligere. Det blir godt å kjenne mer på hvor de andre står i forhold til henne, sier Johaugs manager.

Han bekrefter til Dagbladet at den sjudobbelte verdensmesteren kommer til å delta på en rekke andre konkurranser gjennom sommeren og at Johaugs comeback dermed vil være godt etablert når snøsesongen starter på Beitostølen i november.

Blink-festivalen med Lysebotn opp i spissen og Toppidrettsveka er noen av de aktuelle rulleskikonkurransene i sommer etter at comebacket i Kanalrennet er et faktum.

Blir med på alt

Der noen utøvere foretrekker å stå over noen av landslagssamlingene i høyden i alpene utover høsten, er Johaug en som alltid møter opp. Det vil hun definitivt forrtsette med.

- Therese har aldri stått over en samling og har planer om å bli med på alle den kommende sesongen, også høydeoppholdene utover høsten. Det blir full deltakelse, sier Ernst.

- Første samling blir i mai på en av markedsdagene. Så blir det Sognefjellet. Fra 1. mai blir Therese med på alt.

I rundt ett år trente Therese Johaug knallhardt uten å kunne konkurrere - i et inderlig håp om å slå tilbake med OL-gull i Pyeongchang.

De vanskelige månedene

Perioden varte fra den positive dopingprøven som ble tatt 16. september 2016 til den endelige dommen på 18 måneders utestengelse som ble kjent for offentligheten 22. august 2017.

Motivasjonen som tente Johaug til å trene knallhardt og hjalp henne til å sette nye rekorder på fysiske tester tidligere i sommer, ble brutalt slukket da OL-drømmen ble knust etter dommen i CAS.

Da bestemte Johaug seg for å ta en treningspause. Den varte i rundt seks uker. I tre av ukene trente ikke 29-åringen en eneste time.

Tok pause

Langrennsdronninga fra 2015 og 2016 gikk i en helt ny fase i livet. Ideen om trening, idrett og konkurranse ble lagt helt vekk.

- Det var fem-seks uker hvor Therese trente mindre enn meg til og med. Hun tok det helt med ro. I to-tre uker trente ikke Therese det hele tatt, da hun blant annet var på ferie. Kroppen trengte en pause etter å ha kjørt et knallhardt opplegg såpass lenge, har Ernst tidligere uttalt til Dagbladet.

Det var en helt ny tilværelse for Johaug. Treningen har vært en viktig del av hverdagen gjennom stort sett hele livet. I høst har koblet helt av og frigjort seg fra treningsklærne.

Topp motivert og gode tester

De siste månedene - helt siden juleferien ble avsluttet - har imidlertid 29-åringen trent like bra som tidligere igjen.

Utgangspunktet for den kommende comeback-sesongen beskrives som strålende.

- Siden jul har Therese trent veldig bra. Testene viser at hun ligger veldig godt i rute og har tatt nye steg. Både hodet og beina er der de skal være. Det ser bra ut. Det skal bli så godt å komme i gang igjen, sier Johaugs manager.

Lillebror Karsten har også etter jul vært en ekstremt viktig treningspartner for langrennsstjerna som var verdens beste før utestengelsen.

- Karsten har vært uvurderlig i denne perioden. Han er veldig viktig for Therese, forteller Ernst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!