Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug kunne fått tre minutters straffetid i Tour de Ski

Ble kalt inn på teppet.

IKKE STRAFFET: Therese Johaug måtte til avhør i juryen i kveld, men slapp med skrekken. Juryen fant det ikke bevist at hun hadde benyttet skøytetak i klassisk-sprinten. Dermed kunne hun fortsatt juble for sin første sprintfinale i verdenscupen noen sinne. Foto: NTB Scanpix
IKKE STRAFFET: Therese Johaug måtte til avhør i juryen i kveld, men slapp med skrekken. Juryen fant det ikke bevist at hun hadde benyttet skøytetak i klassisk-sprinten. Dermed kunne hun fortsatt juble for sin første sprintfinale i verdenscupen noen sinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Therese Johaug kom på femteplass i sin aller første finale i en verdenscupsprint i dag. Dermed holdt hun avstanden til Tour de Ski-leder Ingvild Flugstad Østberg under kontroll.

Et halvt minutt skiller mellom de to lagvenninnene før morgendagens fellesstart i Oberstdorf.

Men det kunne vært mye mer, om juryen i dagens renn hadde kommet til en annen beslutning enn den de landet på i kveld.

«Innafor» Therese Johaug ble nemlig innkalt til «forhør» av juryen i kveld, for noe som som liknet på skøytetak i finalen i klassisk-sprinten. Etter å ha hørt Johaugs forklaring, og sett nøye på video-bildene, konkluderte juryen med at Johaugs måte å gå på var «innafor».

Hun slapp derfor straff. Den ville vært hele tre minutters tilleggstid.

- Vi så dette selv fra juryrommet. Prosedyren i slike saker er at utøveren blir innkalt for å forklare seg selv mens klippet blir vist. I dette tilfellet kalte vi inn Therese med en norsk leder til juryen. Hun fikk forklart seg. Så konkluderte vi med at det var innenfor, sier teknisk delegert, Arne Sandvold, til VG.

- Litt skeptisk Landslagssjef Vidar Løfshus tror Johaug selv er enig i at skøytetakene var i grenseland.
 
- Hun blir vel litt skeptisk når hun blir innkalt på juryrommet. Det at hun fikk tilsnakk er greit, og hun ser vel at det kanskje var i grenseland, sier sportssjef Vidar Løfshus til NRK.

Therese Johaug har et såkalt gult kort fra før denne sesongen, nettopp for ureglementert gåing i klassisk langrenn.

To gule kort betyr vanligvis diskvalifikasjon, men ettersom dette er en tour, ville en eventuell straff blitt tre minutters tilleggstid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media