Johaug kunne fått tre minutters straffetid i Tour de Ski

Ble kalt inn på teppet.

IKKE STRAFFET: Therese Johaug måtte til avhør i juryen i kveld, men slapp med skrekken. Juryen fant det ikke bevist at hun hadde benyttet skøytetak i klassisk-sprinten. Dermed kunne hun fortsatt juble for sin første sprintfinale i verdenscupen noen sinne. Foto: NTB Scanpix
IKKE STRAFFET: Therese Johaug måtte til avhør i juryen i kveld, men slapp med skrekken. Juryen fant det ikke bevist at hun hadde benyttet skøytetak i klassisk-sprinten. Dermed kunne hun fortsatt juble for sin første sprintfinale i verdenscupen noen sinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Therese Johaug kom på femteplass i sin aller første finale i en verdenscupsprint i dag. Dermed holdt hun avstanden til Tour de Ski-leder Ingvild Flugstad Østberg under kontroll.

Et halvt minutt skiller mellom de to lagvenninnene før morgendagens fellesstart i Oberstdorf.

Men det kunne vært mye mer, om juryen i dagens renn hadde kommet til en annen beslutning enn den de landet på i kveld.

«Innafor» Therese Johaug ble nemlig innkalt til «forhør» av juryen i kveld, for noe som som liknet på skøytetak i finalen i klassisk-sprinten. Etter å ha hørt Johaugs forklaring, og sett nøye på video-bildene, konkluderte juryen med at Johaugs måte å gå på var «innafor».

Hun slapp derfor straff. Den ville vært hele tre minutters tilleggstid.

- Vi så dette selv fra juryrommet. Prosedyren i slike saker er at utøveren blir innkalt for å forklare seg selv mens klippet blir vist. I dette tilfellet kalte vi inn Therese med en norsk leder til juryen. Hun fikk forklart seg. Så konkluderte vi med at det var innenfor, sier teknisk delegert, Arne Sandvold, til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer