STERK:  Ingen kunne true Therese Johaug under tremila i Kollen. Hun lå i tet fra start til mål. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STERK: Ingen kunne true Therese Johaug under tremila i Kollen. Hun lå i tet fra start til mål. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Johaug ledet fra start til mål

- Det var gørrmoro, sier 24-åringen.

(Dagbladet): Under Ski-VM i 2011 tok Therese Johaug en suveren seier på tremila i fristil. I dag viste hun på ny at de harde løypene i Holmenkollen passer henne perfekt.

Da startskuddet gikk for damene under tremila i Holmenkollen gikk Therese Johaug rett i tet.

Og der ble hun.

Underveis i løpet var det mest spennende hvem som ville ta de to andre pallplassene. Andreplassen gikk til polske Justyna Kowalczyk og tredjeplassen til russiske Yulia Tchekaleva.

Kunne nyte løpet - Kroppen kjentes rå ut, så jeg bestemte meg for å pushe hele veien, sier en lykkelig Johaug til NRK etter at seieren er i boks.

Hun fikk et etterhvert et så stort forsprang til konkurrentene at hun kunne nyte det å gå i Kollen.

Og allerede fire hundre meter før mål fikk hun det norske flagget.

- Jeg fikk flagget for sikkerhetsskyld på andre siden av stadion. Så opp siste bakken hadde jeg skikkelig syre. Det ble litt langt, men det er kjempeartig å gå med det norske flagget. Det er så stort, sier den fornøyde vinneren.

Og at det er i samme løypa som hun tok VM-gull på samme distanse for to år siden er stort for Johaug.

- Det var gørrmoro, sier hun til NRK.

Lite spenning Allerede etter 4,5 kilometer fikk 24-åringen en luke sammen med polske Justyna Kowalczyk ned til blant andre Heidi Weng og Kristin Størmer Steira.

Men etter passering ved 7,2 kilometer takket Johaug for selskapet, og dro ifra polakken. Og for hver passering utover i løpet fortsatte hun å øke ledelsen til feltet bak, hvor de to norske var bra plassert.

Marit Bjørgen sto over tremila grunnet sykdom.
- Hun synes det er veldig, veldig synd, fortalte trener Egil Kristiansen til Dagbladet før start.

-Egen klasse Men det spørs uansett om hun hadde greid å gjøre noe med jenta fra Dalsbygda.

- Hun har vært i en helt egen klasse i dag. Smadret de andre, sa kommentator Torgeir Bjørn idet Johaug gikk over mållinjen.

Da hadde hun allerede gått med det norske flagget i 400 meter.

Heidi Weng tok fjerdeplassen, Kristin Størmer Steira tok syvendeplassen og Astrid Uhrenholdt Jakobsen tok åttendeplassen.