Fredrik Bendiksen trekker seg permanent

Johaug-lege Bendiksen ferdig i IOC

VENTER PÅ JOHAUG: Den tidligere landslagslegen Fredrik Bendiksen tar ikke opp igjen vervene han suspenderte seg selv fra da Johaugs positive dopingprøve ble kjent. Her er Bendiksen på vei inn til pressekonferansen for Johaugs positive prøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VENTER PÅ JOHAUG: Den tidligere landslagslegen Fredrik Bendiksen tar ikke opp igjen vervene han suspenderte seg selv fra da Johaugs positive dopingprøve ble kjent. Her er Bendiksen på vei inn til pressekonferansen for Johaugs positive prøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Johaug-saken ble kjent i oktober, trakk landslagslege Fredrik Bendiksen seg fra jobben med umiddelbar virkning.

Bendiksen påtok seg alt ansvaret for Johaugs positive dopingprøve for clostebol, og tok sin hatt og gikk på pressekonferansen Johaug fortalte om prøven.

Noen dager senere hadde Bendiksen suspendert seg selv fra prestisjetunge verv som idrettsmedisiner i den internasjonale olympiske komiteen (IOC).

Da han suspenderte seg selv var det i påvente av utfallet av saken mot ham i Antidoping Norge.

Der slapp han som kjent unna enhver form for straff eller sanksjon.

- Saken knyttet til Fredrik Bendiksens mulige overtredelse av dopingreglene er henlagt. Årsaken til henleggelsen er at han etter påtalenemndens vurdering ikke har utvist forsett, og at skyldkravet derfor ikke er oppfylt, sa prosessfullmektig i Antidoping Norge, Niels R. Kiær, i en pressemelding da henleggelsen var klar.

På tross av henleggelsen tar ikke Bendiksen opp igjen vervene sine i IOC.

- Ja, vi kan bekrefte at Herr Fredrik Bendiksen har trukket seg fra rollene han hadde i IOC, skriver en talsmann for den mektige OL-organisasjonen til Dagbladet.

Bendiksen ønsker fortsatt ikke å snakke med pressen, men gjennom hans advokat, Anders Schrøder Amundsen, får Dagbladet bekreftet at Bendiksen har valgt å ikke gjenoppta vervene i IOC, selv om han står fritt til det etter påtalenemnda i Antidoping Norges frifinnelse av ham.

- For Bendiksens del er det viktig at Johaug kommer tilbake til skisporet før det blir naturlig for ham å tenke på å returnere til eventuelle verv, skriver Amundsen i en epost til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer