Fredrik Bendiksen trekker seg permanent

Johaug-lege Bendiksen ferdig i IOC

VENTER PÅ JOHAUG: Den tidligere landslagslegen Fredrik Bendiksen tar ikke opp igjen vervene han suspenderte seg selv fra da Johaugs positive dopingprøve ble kjent. Her er Bendiksen på vei inn til pressekonferansen for Johaugs positive prøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VENTER PÅ JOHAUG: Den tidligere landslagslegen Fredrik Bendiksen tar ikke opp igjen vervene han suspenderte seg selv fra da Johaugs positive dopingprøve ble kjent. Her er Bendiksen på vei inn til pressekonferansen for Johaugs positive prøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Johaug-saken ble kjent i oktober, trakk landslagslege Fredrik Bendiksen seg fra jobben med umiddelbar virkning.

Bendiksen påtok seg alt ansvaret for Johaugs positive dopingprøve for clostebol, og tok sin hatt og gikk på pressekonferansen Johaug fortalte om prøven.

Noen dager senere hadde Bendiksen suspendert seg selv fra prestisjetunge verv som idrettsmedisiner i den internasjonale olympiske komiteen (IOC).

Da han suspenderte seg selv var det i påvente av utfallet av saken mot ham i Antidoping Norge.

Der slapp han som kjent unna enhver form for straff eller sanksjon.

- Saken knyttet til Fredrik Bendiksens mulige overtredelse av dopingreglene er henlagt. Årsaken til henleggelsen er at han etter påtalenemndens vurdering ikke har utvist forsett, og at skyldkravet derfor ikke er oppfylt, sa prosessfullmektig i Antidoping Norge, Niels R. Kiær, i en pressemelding da henleggelsen var klar.

På tross av henleggelsen tar ikke Bendiksen opp igjen vervene sine i IOC.

- Ja, vi kan bekrefte at Herr Fredrik Bendiksen har trukket seg fra rollene han hadde i IOC, skriver en talsmann for den mektige OL-organisasjonen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer