Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug-saken

Johaug må vente på WADA - får svar av FIS på tirsdag

Idrettens Antidopingbyrå (WADA) vil ikke si når beslutningen deres rundt en mulig anke i Therese Johaug-saken foreligger.

MÅ VENTE: Therese Johaug må vente på svar fra Idrettens Antidopingbyrå. Foto: Lars Eivind Bones
MÅ VENTE: Therese Johaug må vente på svar fra Idrettens Antidopingbyrå. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

WADA har tre uker mer tid på seg enn Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– WADAs ankefrist er 21 dager lenger enn FIS' ifølge punkt 13.2.3 i regelverket, skriver informasjonskoordinator Maggie Durand kortfattet til NTB på spørsmål om når WADA ser for seg å komme med sin beslutning.

Rett før VM-start i Lahti meddelte FIS at de offentliggjør sin beslutning 7. mars.

– Rapporten rundt Johaug-saken blir nå studert av vårt dopingpanel. Vi kommer ikke til å gi noen kommentarer rundt dette før tirsdag 7. mars, sa FIS-generalsekretær Sarah Lewis dagen før Lahti-VM.

Johaug er av domsutvalget i Norges Idrettsforbund dømt til 13 måneders utestengelse etter en positiv dopingprøve hun avla i høst.

Løperen besluttet ganske fort for ikke å anke straffeutmålingen. Antidoping Norge falt ned på det samme.

FIS er neste instans ut, og Johaug-teamet er svært spent på utfallet. FIS-beslutningen kan også bli førende for hva andre internasjonale instanser velger å gjøre.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) og WADA kan gå for å anke saken inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Skjer det, vil det ligge an til en ganske lang behandlingstid. Blir 13 måneders utelukkelse stående, har Johaug bra med tid på seg til å rekke OL-sesongen.

I verste fall risikerer hun å bli utelukket også fra vinterlekene i Sør-Korea. Hun har hittil fulgt ski-VM på TV og sett at Norges langrennsjenter står med fem gull av fem mulige så langt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media