KLART FØR HØRING: Therese Johaug-saken skal opp denne uka. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLART FØR HØRING: Therese Johaug-saken skal opp denne uka. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Johaug måtte droppe vitne

Mangel på tid førte til at dopingkontrollør Wenche Kristiansen ble valgt bort som vitne i Therese Johaug-saken, melder Nettavisen.

Høringen i Norges Idrettsforbunds domsutvalg skulle opprinnelig vare i tre dager, men nylig ble det bestemt at det var tilstrekkelig å avholde den onsdag og torsdag denne uken.

Dermed ble Kristiansen droppet som vitne.

- Vi har gitt avkall på Wenche Kristiansen fordi vi måtte gjøre noen tilpasninger og prioriteringer på grunn av tiden. Opprinnelig skulle vi holde på i tre dager, og så fikk vi beskjed om å tilpasse oss to dager. Da måtte jeg ta noen valg, opplyser Johaugs advokat, Christian Hjort, til Nettavisen.

Teamet rundt Johaug har kalt inn Marit Bjørgen, tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen og professor Jo Klaveness som vitner i saken. Hjort kritiserer ikke domsutvalgets avgjørelse om å kutte ned på tiden til de muntlige forhandlingene.

- Jeg tror at vi får til en ålreit løsning på to dager, sier Hjort.

Johaug testet positivt på det forbudte stoffet clostebol i september i fjor. Antidoping Norges påtalenemnd har lagt ned en påstand om å utestenge skistjernen i 14 måneder.

(NTB)