Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug måtte droppe vitne

KLART FØR HØRING: Therese Johaug-saken skal opp denne uka. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLART FØR HØRING: Therese Johaug-saken skal opp denne uka. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Mangel på tid førte til at dopingkontrollør Wenche Kristiansen ble valgt bort som vitne i Therese Johaug-saken, melder Nettavisen.

Høringen i Norges Idrettsforbunds domsutvalg skulle opprinnelig vare i tre dager, men nylig ble det bestemt at det var tilstrekkelig å avholde den onsdag og torsdag denne uken.

Dermed ble Kristiansen droppet som vitne.

- Vi har gitt avkall på Wenche Kristiansen fordi vi måtte gjøre noen tilpasninger og prioriteringer på grunn av tiden. Opprinnelig skulle vi holde på i tre dager, og så fikk vi beskjed om å tilpasse oss to dager. Da måtte jeg ta noen valg, opplyser Johaugs advokat, Christian Hjort, til Nettavisen.

Teamet rundt Johaug har kalt inn Marit Bjørgen, tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen og professor Jo Klaveness som vitner i saken. Hjort kritiserer ikke domsutvalgets avgjørelse om å kutte ned på tiden til de muntlige forhandlingene.

- Jeg tror at vi får til en ålreit løsning på to dager, sier Hjort.

Johaug testet positivt på det forbudte stoffet clostebol i september i fjor. Antidoping Norges påtalenemnd har lagt ned en påstand om å utestenge skistjernen i 14 måneder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling