Johaug måtte levere. Da knuste hun konkurrentene

Vant suverent i Ruka.

SUVEREN: Ingen var i nærheten av Therese Johaug i Ruka. Nærmest var Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter. Foto: Anders WIklund / TT kod 10040
SUVEREN: Ingen var i nærheten av Therese Johaug i Ruka. Nærmest var Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter. Foto: Anders WIklund / TT kod 10040Vis mer

(Dagbladet): Etter gårsdagens sprint måtte Therese Johaug hente inn 34 sekunder på Maiken Caspersen Falla for å kunne ta ledelsen i minitouren i finske Ruka.

Under dagens fem kilometer fri sa hun adjø til konkurrentene, og tok en suveren seier.

Dermed har Johaug 0,4 sekunder på Ingvild Flugstad Østberg under morgendagens jaktstart. Heidi Weng går ut 4,9 bak, Ida Ingemarsdotter 5,7 bak og Stina Nilsson 11 sekunder bak.

Charlotte Kalla var nevnt som en av de store favorittene foran dagens korte øvelse, men i løypa hadde hun ingen sjanse mot duracellkaninen fra Dalsbygda.

Johaug var 9,4 sekunder foran Charlotte Kalla ved 3,1 kilometer, i mål var hun 17,6 sekunder foran den svenske skidronninga.

Skylder på koreanere Kalla var uheldig like før mål, og gikk på trynet. Det kostet henne verdifulle sekunder i sammendraget.

SVTs ekspert Anders Blomqvist skylder på at det var koreanere som gikk i veien for Kalla.

- Det er et problem når man har koreanere og andre ting i veien. Det der slipper man med en tradisjonell seeding, for da har man bare profesjonelle løpere rundt seg, sier Blomqvist ifølge Expressen.

- Det var ikke min distanse, men det siste året har jeg jobbet mye med teknikken og høy fart. Så det var artig å se hvor fort jeg kunne gå på denne distansen, sier Therese Johaug, som gledet seg over hvor suverent bedre enn Kalla hun var.

15 sek bak Charlotte Kalla går ut 15 sekunder bak Johaug på ti kilometer klassisk i morgen.

- Det er 15 sekunder for mye på ti kilopmeter klassisk, slår Kalla fast overfor NRK.

Svenske Ida Ingemarsdotter tok tredjeplassen.

Heidi Weng var sist ut av de store kanonene. Hun gikk i mål 26 sekunder bak Johaug, og tok fjerdeplassen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte som nummer sju, 33.5 sekunder bak Johaug.

Både Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gikk gode løp, men måtte gi tapt for Johaug i sammendraget. Flugstad Østberg gikk fort mot slutten, og gikk inn til en femteplass, mens Caspersen Falla ble nummer 25.

Kari Øyre Slind gjorde også et veldig godt løp, og ble nummer åtte. Ragnhild Haga ble nummer 11 og Martine Ek Hagen ble nummer 22.

- Alt ligger til rette Dermed har Therese Johaug et forsprang foran morgendagens avsluttende øvelse.

- Det er mange som kommer rett bak, så min jobb i morgen er å ha fokus på det jeg skal gjøre og gå mitt eget løp, sier dagens vinner til NRK. 

- Alt ligger til rette for at jeg kan gjøre det bra, men rennet skal gå først. Jeg føler meg ikke trygg på de som kommer bak, sier Joahug om Kalla og Weng.