Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug med melding til fansen i natt. La ut overraskende bilde

- Fyller på med energi og motivasjon i OL-løypene. 

VENTER PÅ DOPINGDOM: Therese Johaug.  Foto: Lars Eivind Bones 
VENTER PÅ DOPINGDOM: Therese Johaug.  Foto: Lars Eivind Bones  Vis mer

Therese Johaug (28) venter fortsatt på dom i dopingsaken, og vet ennå ikke om hun får gå OL i Sør-Korea neste år.

Men nå har langrennsløperen prøvd OL-løypene i Pyeongchang. I natt - norsk tid - la hun ut et bilde av seg selv og trener Pål Gunnar Mikkelsplass på Instagram.

- Fyller på med energi og motivasjon i OL-løypene, skriver Johaug. Bildet består av fantastiske kulisser på OL-stadion, med hoppbakkene i bakgrunnen.

14 måneder

Påtalenemda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse etter en positiv dopingtest i fjor høst. Leppekremen Trofodermin inneholder stoffet clostebol, noe som slo positivt ut på dopingtesten.

Fyller på med energi og motivasjon i OL løypene:-)

A photo posted by Therese (@johaugtherese) on

I verste fall kan Johaug få lengre straff enn 14 måneder. Enkelte har antydet 16 måneder som en mulighet. I så fall ryker OL.

For noen kommer det muligens overraskende at Johaug allerede nå - før dommen er klar - tester OL-løypene i Pyeongchang. Blant annet ble dette presentert som en stor nyhet i den finske avisa Ilta-Sanomat denne uka. Aftonbladets journalist, Kristoffer Bergström, uttalte til VG at hun «kanskje provoserer titusentalls mennesker».

- FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: I oktober møtte Therese Johaug pressen for første gang etter at hun fortalte om den positive dopingprøven.  Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Det er domsutvalget i Norges Idrettsforbund som skal gjøre sine vurderinger og avsi dom. Dommen er ventet i løpet av to-tre uker. Partene kan velge å anke den.

Sa ingenting

Samtidig trener Johaug for fullt. I slutten av forrige uke snakket Dagbladet med trener Pål Gunnar Mikkelsplass. Han fortalte ikke noe om den forestående turen til Sør-Korea. Litt mer åpen var han om Johaugs treningshverdag.

- Jeg opplever at hun er veldig giret og motivert for å komme tilbake, uansett dom. Formen er bra. Det er vanskelig å si hvordan hun ville prestert i konkurranse i dag. Da handler det om å presse ut det siste, så det vet vi ikke bare av trening

Mikkelsplass fortsatte:

- Med tanke på den situasjonen hun er i, er jeg veldig imponert. Hvordan vi legger opp treninga framover, er avhengig av hvordan saken ender.

Johaug tester løypene Pyeongchang før verdenscupsirkuset kommer til området denne helga. Besøket finner sted i disse dager, trolig fordi det er nå løypene er blitt gjort klare.

PÅ PLASS: Slik var medietrykket da en taus Therese Johaug var på plass i salen under den aller første høringen 25. januar. 15 journalister og 12 fotografer. Video: NTB / Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling