Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug med utrolig løp: - Det är fusk! Ge henne en ryggsäck med några kilon extra!

Johaug var mer suveren enn noensinne da Norge tok femdobbelt i Sveits: - Det er deprimerende.

OSLO/DAVOS (Dagbladet): Therese Johaug har vært i en egen klasse denne sesongen, men på dagens 15 kilometer skøyting i Davos var 27-åringen fra Dalsbygda mer suveren enn noensinne.

I mål jublet Johaug etter å ha tatt igjen Heidi Weng med over minuttet og slått henne med 1,15 minutter etter å ha gått en knapp halvtime i høyden i Sveits.

- Det är fusk! Ge henne en ryggsäck med några kilon extra! skrev Expressen-journalist Nils Montan-Lund spøkefullt under den svenske avisens livesending.

Ingvild Flugstad Østberg gikk sitt livs beste distanseløp og kapret 2. plassen bak Johaug på svært imponerende vis, 1,10 bak den suverene vinneren.

Den norske dominansen stoppet ikke der. Det ble nemlig femdobbelt norsk i Sveits. Weng tok 3. plassen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nr. 4, mens Kari Øyre Slind imponerte med en meget sterk 5. plass.

- Jeg føler jo at jeg går godt på ski om dagen, og jeg tror jeg aldri har vært i så god form som jeg er nå, sier Johaug til Dagbladet.

- Jeg skjønner ikke at Therese gidder. Er det noe gøy å holde på når du vet du vinner? sier Øyre Slind spøkefullt til Dagbladet.

Kerttu Niskanen ble beste utlending på 6. plass, mens Charlotte Kalla ble nr. 7.

- Hva skal man si? Det er en historisk stor dominans. Vi kan ikke akkurat si at vi føler tomrommet bak Marit Bjørgen for tiden, sa NRK-kommentator Jann Post.

Suveren fra første meter Heidi Weng tok en klar ledelse på åpningspunktet i høyden i Davos, men 24-åringen fikk raskt beskjed om at hun ikke gikk raskt nok til å kjempe om seieren.

For like etterpå kom Therese Johaug i et vanvittig tempo og frekvens i en av de tøffeste bakkene i den 15 kilometer lange løypa.

Den nye langrennsdronninga tok ledelsen med utrolige 19,4 sekunder foran Weng og 21 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Jeg tror ikke hun har åpnet for hardt. Jeg tror rett og slett at hun bare er så mye sterkere enn alle andre, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Han fikk rett. Like etterpå kom Charlotte Kalla, men også hun var langt bak Johaug, hele 16 sekunder bak 27-åringen fra Dalsbugda.

- Deprimerende På neste passeringstidspunkt, etter drøye åtte kilometer, fortsatte Johaug å utklasse konkurrentene. Verdenscuplederen hadde etter 8,2 kilometer økt ledelsen til Weng til hele 44 sekunder.

Fire kilometer senere hadde hun tatt igjen Weng, som startet ett minutt foran, og gått fra henne med ytterligere åtte sekunder.

- Det er helt utrolig. Det er lekestue, kommenterer Post.

- Det er litt deprimerende for de andre. Jeg tror vi aldri har sett noen så suverene før, sier Bjørn.

I Expressens livestudio var de nærmest sjokkerte over utklassingsseieren.

- Det är fusk! Ge henne en ryggsäck med några kilon extra! skriver Expressen-journalist Nils Montan-Lund i deres livestudio.

- Jeg lurer på hva de andre tenker. Hun er helt suveren, sa Post da Johaug gikk i mål til sin mest suverene seier noensinne.

Til slutt var altså Flugstad Østberg nærmest et drøyt minutt bak Johaug, mens Weng, Uhrenholdt Jacobsen og Øyre Slind kompletterte den norske storeslemmen med femdobbelt norsk i Davos.

SUVEREN: Therese Johaug tok en ny suveren verdenscupseier i Davos.
Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug tok en ny suveren verdenscupseier i Davos. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media