UENIG: Heidi Weng og Therese Johaug er uenige om hvem som skal bære favorittstempelet til vinteren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
UENIG: Heidi Weng og Therese Johaug er uenige om hvem som skal bære favorittstempelet til vinteren. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Johaug mener Weng bør ta mer ansvar

Men Weng nekter å gjøre som Johaug sier.

TRONDHEIM (Dagbladet): I Marit Bjørgens fravær er langrennstronen ledig på kvinnesiden. Therese Johaug og Charlotte Kalla har vært de heteste kandidatene til å ta over tronen, men under Toppidrettsveka er det Heidi Weng som har imponert mest.

Weng vant både sprinten i Aure på torsdag og fellesstart med skibytte i Orkdal i går. På jakstarten i Trondheim i dag knuste 24-åringen til med en suveren seier og slo til slutt Johaug med over minuttet.

- Nå må Heidi slutte å snakke ned seg selv. Den jenta råsterk! Heidi kan ikke gjemme seg vekk, men må ta ekstra ansvar og tåle presset nå som Marit er vekke, sier Johaug til Dagbladet.

- Det er Heidi som er favoritten til vinteren nå. Jeg er bare en outsider, sier Johaug og ler.

Vil ikke gjøre som Johaug sier 27-åringen fra Dalsbygda sier det med en humoristisk tone, men det er likevel noe alvor i det. For Weng har vist forrykende form under Toppidrettsveka, og det store klimakset kom i dag.

Weng bare økte og økte ledelsen til Johaug og resten av konkurrentene. Til slutt vant førstnevnte med 1,14 minutter.

- Er du uslåelig, Heidi?

- Haha, nå må du ikke overdrive. Men jeg er litt overrasket over hvor bra det har gått. Jeg hadde ikke forventet dette akkurat, forteller Weng til Dagbladet.

- Er du enig med Therese i at du bør ta mer ansvar?

- Nei, det er jeg ikke. Therese er favoritten til vinteren. Det som har skjedd her, betyr ikke noe. Det er til vinteren det gjelder, og på snø har Therese vært best tidligere, sier jenta fra Ytre Enebakk.

Skjønner ikke hvorfor hun er så god Også i fjor var Weng sterkere enn Johaug i fellesstarten i Trondheim. Derfor er ikke Johaug bekymret.

SUVEREN: Heidi Weng hadde god tid til å se etter Therese Johaug etter utklassingsseiren i Trondheim lørdag ettermiddag. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
SUVEREN: Heidi Weng hadde god tid til å se etter Therese Johaug etter utklassingsseiren i Trondheim lørdag ettermiddag. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- I denne løypa er det mye staking, og man må være eksplosiv. Det passer nok Heidi bedre enn meg. Derfor er jeg godt fornøyd med at jeg ikke tapte mer enn jeg gjorde, forteller Johaug.

- Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor denne løypa skal passe meg så bra. Det er mye staking, men jeg er ikke akkurat verdensmester til å tape, mener Weng.

Egil Kristiansen tror det blir mange dueller mellom duoen til vinteren.

- Det kommer garantert til å bli mange spennende fighter. Heidi var skeptisk før Toppidrettsveka, men har gjort det bedre enn forventet. Therese vet vi hva er god for. Det er bare å glede seg til mange tette dueller, sier Kristiansen til Dagbladet.

Harsem imponerte Kathrine Harsem kapret 3. plassen foran fire tyskere, Nicole Fessel, Sandra Ringwald, Denise Herrmann og Stefanie Bøhler.

- Jeg fryktet at de skulle ta meg igjen, men jeg klarte heldigvis å holde unna. Det var veldig moro når det er en slik atmosfære som det er her i Trondheim, sier Harsem til Dagbladet.

- Det er veldig moro å se at jeg har tatt steg i sommer. Jeg tror det kan bli en bra vinter fo min del, sier hun.

FAVORITTER: Heidi Weng og Therese Johaug kommer trolig til å dominere verdenscupen til vinteren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
FAVORITTER: Heidi Weng og Therese Johaug kommer trolig til å dominere verdenscupen til vinteren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer