Johaug mener Weng bør ta mer ansvar

Men Weng nekter å gjøre som Johaug sier.

UENIG: Heidi Weng og Therese Johaug er uenige om hvem som skal bære favorittstempelet til vinteren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
UENIG: Heidi Weng og Therese Johaug er uenige om hvem som skal bære favorittstempelet til vinteren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): I Marit Bjørgens fravær er langrennstronen ledig på kvinnesiden. Therese Johaug og Charlotte Kalla har vært de heteste kandidatene til å ta over tronen, men under Toppidrettsveka er det Heidi Weng som har imponert mest.

Weng vant både sprinten i Aure på torsdag og fellesstart med skibytte i Orkdal i går. På jakstarten i Trondheim i dag knuste 24-åringen til med en suveren seier og slo til slutt Johaug med over minuttet.

- Nå må Heidi slutte å snakke ned seg selv. Den jenta råsterk! Heidi kan ikke gjemme seg vekk, men må ta ekstra ansvar og tåle presset nå som Marit er vekke, sier Johaug til Dagbladet.

- Det er Heidi som er favoritten til vinteren nå. Jeg er bare en outsider, sier Johaug og ler.

Vil ikke gjøre som Johaug sier 27-åringen fra Dalsbygda sier det med en humoristisk tone, men det er likevel noe alvor i det. For Weng har vist forrykende form under Toppidrettsveka, og det store klimakset kom i dag.

Weng bare økte og økte ledelsen til Johaug og resten av konkurrentene. Til slutt vant førstnevnte med 1,14 minutter.

- Er du uslåelig, Heidi?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.