FLYR HØYT: Therese Johaug gjør suksess både i og utenfor sporet. Nettstedet Bleacher Report rangerer 22-åringen som den 9. mest sexy idrettsutøveren i verden. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
FLYR HØYT: Therese Johaug gjør suksess både i og utenfor sporet. Nettstedet Bleacher Report rangerer 22-åringen som den 9. mest sexy idrettsutøveren i verden. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Johaug mer sexy enn dama til Aksel

Nummer ni i kåring av verdens 50 mest sexy idrettsutøvere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er neppe bare prestasjonene i langrennssporet som har gjort Therese Johaug til den mest søkte personen på kvasir.no i 2010.

Også utlendingene har fått opp øynene for 22-åringen fra Dalsbygda.

Nettstedet Bleacher Report plasserer Johaug på 9. plass i kåringen av de 50 heiteste idrettsutøverne i verden. Og der mange av de andre jentene kanskje får ekstra drahjelp gjennom å posere lettkledd eller i utfordrende positurer, sikrer Johaug den sterke plasseringen iført en blå sponsorgenser.

«Hun vant en gullmedalje på 4 x 5 kilometer stafett under OL i Vancouver. Ikke dårlig for en 22 år gammel søtnos fra Norge», heter det i bildeteksten.

Bak seg på lista har hun blant andre dama til Aksel Lund Svindal, Julia Mancuso, som er nummer 14. Også profilerte navn som Ana Ivanovic, Michelle Wie og Amanda Beard må bite i gresset for den norske blondina. Aller øverst troner den russiske tennisspilleren Maria Sjarapova.

Det siste året har Johaug stilt opp på modelloppdrag her hjemme, og motofotograf Marcel Lelienhof mener hun kunne hatt en stor framtid i bransjen dersom hun ønsket.

- Hun er en fantastisk modell. Hvis hun gir opp skigåingen kan hun gjøre det kjempebra, har han sagt til God Kveld Norge.

GJØR MODELLOPPDRAG: Men en fast modelltilværelse frister ikke Therese Johaug. 
Foto: Erik Berglund
GJØR MODELLOPPDRAG: Men en fast modelltilværelse frister ikke Therese Johaug. Foto: Erik Berglund Vis mer

Akkurat det er neppe aktuelt, for Johaug har fulgt opp den sterke avslutningen på forrige sesong i sine første renn i vinter.

Så seint som i Davos i helga ble hun nummer tre på 10-kilometeren, bare slått av Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk.

Det betyr mer for henne enn å figurere på mest sexy-lister.

- Det er noe jeg ikke tenker på i det hele tatt. Jeg er bare den jenta jeg er. Samtidig setter jeg pris på at folk liker meg. Først og fremst går jeg på ski, og synes det er moro.

- Hvis du ikke hadde vært langrennsløper, ville du da vært modell?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg hadde nok vært en vanlig student som levde under trange kår, har hun uttalt til God Kveld Norge.

14.PLASS: Kjæresten til Aksel Lund Svindal, Julia Mancuso. Foto: EPA/MIRKO GUARRIELLO
14.PLASS: Kjæresten til Aksel Lund Svindal, Julia Mancuso. Foto: EPA/MIRKO GUARRIELLO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer