Johaug møtt av uventet kjærlighetserklæring: - Betyr mer enn dere aner

28-åringen setter pris på all støtte.

TAKKER FOR STØTTEN: Dopingtatte Therese Johaug fikk en liten oppmuntring da hun kom hjem fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
TAKKER FOR STØTTEN: Dopingtatte Therese Johaug fikk en liten oppmuntring da hun kom hjem fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Etter at det ble kjent at Therese Johaug (28) er tatt for doping, har meningene vært mange. Flere eksperter er klare på at den norske langrennsutøveren bør utestenges og nektet muligheten til å konkurrere i sporten hun elsker i lang tid fremover.

Andre er derimot mer støttende, som lagvenninnene Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg. I kveld forteller også Johaug at et rødt hjerte klistret på dørklokka hennes hjemme i Oslo etter pressekonferansen som rystet Norge har betydd mye for henne.

«I går kom jeg hjem til at noen hadde klistret et lite hjerte på ringeklokken min. Tusen tusen takk for all omtanke og kjærlighet jeg får! Det betyr mer enn dere aner.», skriver Johaug på Instagram.

Langt nede

Meldingen har i skrivende stund blitt «likt» over 19 000 ganger og besvart med mer enn 2000 kommentarer.

Det skjer dagen etter at nyheten om Johaugs positive dopingtest rammet norsk idrett hardt. Da Bjørgen og Flugstad Østberg møtte pressen fredag, var det med tårer i øynene.

- Det er helt uvirkelig. Det har vært tøft, det har det. Det har vært tungt å se på hvor tøft Therese har hatt det, forteller Bjørgen.

Saken har gjort at hun selv har stilt seg selv spørsmålet om det er verdt å fortsette sin egen langrennskarriere.

- Jeg må si at når Therese fortalte dette kjente jeg på det: «Er det verdt det, er det verdt å drive med dette her?» Jeg hadde aldri trodd det skulle skje. Jeg må jo si, om man skulle komme i en slik situasjon selv, du har aldri noen garanti for det. Det er derfor jeg føler på om det er verdt det, sier Bjørgen.

- Som idrettsutøver er en slik situasjon det verste du kan komme i. Det gjør at du tenker om det er verdt å komme i en slik situasjon selv, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Trist

Flugstad Østberg kaller på sin side saken for «kjedelig og trist» - spesielt for Johaug og legen Fredrik Bendiksen.

- Jeg får så vondt av Therese og Fredrik, og unner ingen det vi har sett av hvordan Therese har hatt det, spesielt ikke en lagvenninne og en så nær venninne. Det er en av våre beste venner, så det er tungt, sier Flugstad Østberg.

- Det er først og fremst trist og kjedelig for Therese og Fredrik, men også for hele laget og norsk langrenn. Selvfølgelig, i kjølvannet av det som var i sommer, så gjør ikke dette saken noe bedre. Det er veldig, veldig kjedelig og ikke slik vi ønsker norsk langrenn skal framstå. Vi vet hvor mye vi legger i dette. Vi bruker all vår tid og krefter på dette. Det er ikke slik som dette vi ønsker å fremstå, sier Østberg videre.

Hun sier at langrennslaget skal stå sammen i denne stormen.