Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng vil sende Therese Johaug til skiskyttersporten

Johaug nedsabler Wengs forslag

Heidi Weng tror Therese Johaug ville herjet som skiskytter. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er skeptisk til forslaget, mens Therese Johaug gir Weng klart svar på tiltale.

SKISKYTER?: Therese Johaug har dominert langrennssporten så mye de siste åra at Heidi Weng leker med tanken om å sende henne til en annen idrettsgren. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Mens langrennsløperne er godt inne i en mesterskapsfri sesong, innledes VM i skiskyting i Anterselva denne uka med mixed stafett på torsdag og sprint fredag og lørdag.

Norsk kvinneskiskyting har kanskje aldri vært bedre med Tiril Eckhoff som verdenscupleder og med også Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland inne blant de sju beste i verdenscupen sammenlagt.

Den fjerde og siste plassen på et stafettlag er det mer åpent om, all den tid Karoline Knotten er rangert som Norges fjerde beste kvinne med 33. plass på verdenscuplista.

- Kanskje vi skal sende Therese på skiskyting. Jeg tipper hun ville vært rå der, sånn som hun er i friidrett, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Tror du Johaug ville gjort det bra som skiskytter?

VIL SENDE JOHAUG PÅ SKISKYTING: Heidi Weng tror Therese Johaug ville herjet som skiskytter. Johaug er ikke enig. Foto: Henrik MONTGOMERY / TT News Agency / AFP
VIL SENDE JOHAUG PÅ SKISKYTING: Heidi Weng tror Therese Johaug ville herjet som skiskytter. Johaug er ikke enig. Foto: Henrik MONTGOMERY / TT News Agency / AFP Vis mer

- Jeg tror det. Jeg tror hun ville ha skutt blinkene rett ned. Eventuelt bare skutt fort og gått strafferundene og tatt det i løypa.

Johaug avfeier forslaget

Den ideen faller ikke i smak hos Therese Johaug.

- Nei, jeg hadde ikke vunnet skiskytterrenn. Det er to forskjellige idretter. Du kan ikke sammenlikne det. For det første går de med en børse som veier en del kilo. For det andre må du gå på en helt annen måte på grunn av skytingene, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Verdens beste langrennsløper har svært lite tro på seg selv som skiskytter.

Sju strafferunder

Faktisk så lite tro på seg selv i denne idretten at Johaug tror hun ville ha endt opp med å gå flere strafferunder enn det som er det maksimale.

STRESSET: Heidi Weng ville kaste ut samboeren etter sykdom i hjemmet. I stedet måtte hun ofre seg. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg hadde nok bommet fem ganger og begynt å gå sju strafferunder, fordi jeg ikke kommer til å huske hvor mange runder jeg skal gå, sier Johaug og ler.

- Den sporten der blir uten meg. Jeg er for stressa for å gå skiskyting, men jeg er vanvittig imponert over det de får til, sier langrennsdronninga fra Dalsbygda.

Du kan se reaksjonen til Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Wengs forslag i videoen helt øverst i saken.

Jacobsen skeptisk til forslaget

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har heller ikke spesielt tro på Johaug som skiskytter.

I TÅRER: Marte Mæhlum Johansen har to gull i junior-VM på merittlista og har herjet med Ebba Andersson. I vinter har hun hatt det tøft. I dag kom tårene i møte med Dagbladet. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Therese er vel ikke kjent for å være den roligste. Hvis jeg skulle ha trukket fram en jeg tror kunne blitt skikkelig god i skiskyting, vil jeg si Maiken Caspersen Falla, sier Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

- Eller deg selv?

- Nei, jeg er for gammel, jeg.

- Men du har roen?

- Ja, det ville vært min fordel. Men jeg burde ha begynt for lenge siden, erkjenner den meritterte Heming-jenta.

Under NM på Konnerud ble Johaug sjokkert da hun satt i sofaen og så på. Se reaksjonen her:

SJOKKERT: Ansgar Evensen sjokkerte hele Ski-Norge med å vise fingeren til TV-kameraene før seieren på sprinten. Sjokkert ble også verdens beste skiløper, Therese Johaug. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Ski Tour 2020 innledes i helga med blant annet Johaug, Weng og Jacobsen på startstrek.

Åre, Östersund, Storlien-Meråker og Trondheim er stedene hvor den nye norsk-svenske skitouren arrangeres fra 15. til 23. februar. Der vil Johaug nok en gang være den favoritten til å vinne touren sammenlagt.