Heidi Weng vil sende Therese Johaug til skiskyttersporten

Johaug nedsabler Wengs forslag

Heidi Weng tror Therese Johaug ville herjet som skiskytter. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er skeptisk til forslaget, mens Therese Johaug gir Weng klart svar på tiltale.

SKISKYTER?: Therese Johaug har dominert langrennssporten så mye de siste åra at Heidi Weng leker med tanken om å sende henne til en annen idrettsgren. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens langrennsløperne er godt inne i en mesterskapsfri sesong, innledes VM i skiskyting i Anterselva denne uka med mixed stafett på torsdag og sprint fredag og lørdag.

Norsk kvinneskiskyting har kanskje aldri vært bedre med Tiril Eckhoff som verdenscupleder og med også Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland inne blant de sju beste i verdenscupen sammenlagt.

Den fjerde og siste plassen på et stafettlag er det mer åpent om, all den tid Karoline Knotten er rangert som Norges fjerde beste kvinne med 33. plass på verdenscuplista.

- Kanskje vi skal sende Therese på skiskyting. Jeg tipper hun ville vært rå der, sånn som hun er i friidrett, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Tror du Johaug ville gjort det bra som skiskytter?

- Jeg tror det. Jeg tror hun ville ha skutt blinkene rett ned. Eventuelt bare skutt fort og gått strafferundene og tatt det i løypa.

Johaug avfeier forslaget

Den ideen faller ikke i smak hos Therese Johaug.

- Nei, jeg hadde ikke vunnet skiskytterrenn. Det er to forskjellige idretter. Du kan ikke sammenlikne det. For det første går de med en børse som veier en del kilo. For det andre må du gå på en helt annen måte på grunn av skytingene, sier Therese Johaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer