TEKNIKK-SURR: Therese Johaug ble grundig slått av Charlotte Kalla i Östersund i helga. Det bekymrer ikke trener Egil Kristiansen så mye. Han regner med at therese har teknikken på plass igjen innen hun trer på seg startnummeret på fellesstarten med skibytte kommende lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TEKNIKK-SURR: Therese Johaug ble grundig slått av Charlotte Kalla i Östersund i helga. Det bekymrer ikke trener Egil Kristiansen så mye. Han regner med at therese har teknikken på plass igjen innen hun trer på seg startnummeret på fellesstarten med skibytte kommende lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Johaug og Bjørgen får teknikklekser etter Kallas oppvisning

- Therese var mer i lufta enn hun var på bakken.

FALUN (Dagbladet): VM-storfavorittene Therese Johaug og Marit Bjørgen fikk god gammeldags grisebank av Charlotte Kalla i det siste verdenscuprennet i Östersund.

Det beste som kunne skje for Falun-VM, men kanskje det verste for den norske dametreneren Egil Kristiansen?

- Neida. Riktignok gikk Kalla et fantastisk renn, men det gjorde verken Marit eller Therese, sier han til Dagbladet.

Ble kavende Ingen av de to norske kanonene fikk teknikken til å stemme under ti-kilometeren i Östersund. Særlig ble Therese Johaug kavende mye.

- Hun ble nok litt for ivrig. Til tider kavet hun mer i lufta enn hun var nede på bakken, sier Kristiansen, og mer enn antyder at det ikke blir særlig kraft i skyvene om du spenner fra når skia befinner seg noen centimeter over bakken.

At Therese og Marit i tillegg kom rett fra høydetrening, og hadde sprinten i beina fra dagen i forveien, og at skiene de norske jentene gikk på ei heller var helt i VM-klasse, gjør at Kristiansen ikke akkurat skrinlegger gullambisjonene.

Terpe teknikk - Heller ikke Marit gikk noe perfekt teknisk renn i Östersund, sier Kristiansen.

- Er det urovekkende?

- Nei, egentlig ikke. Det var bra det skjedde der. Da kommer fokuset automatisk på plass igjen. De vet hva de må konsentrere seg om rent teknisk.

- Blir det mye teknikk-terping nå?

- De vet jo hva de skal gjøre - og hvordan de skal gjøre det - men vi kommer vel til å ha litt fokus på å få teknikken til å sitte fram til rennene, sier Kristiansen til Dagbladet.

Han er ikke bekymret for formen til de norske jentene.

- Den tror jeg er veldig solid, sier han.