HADDE EN PLAN: Therese Johaug og Marit Bjørgen hadde avtalt på forhånd at de ikke skulle bytte ski i dag. Underveis testet de Charlotte Kalla og lo da hun nesten gikk inn og byttet. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
HADDE EN PLAN: Therese Johaug og Marit Bjørgen hadde avtalt på forhånd at de ikke skulle bytte ski i dag. Underveis testet de Charlotte Kalla og lo da hun nesten gikk inn og byttet. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Johaug og Bjørgen holdt på å lure Kalla med hemmelig plan

- Men så snudde hun seg og så hva vi gjorde.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Therese Johaug sprengte feltet tidlig på dagens tremil i Holmenkollen og fikk med seg Marit Bjørgen og Charlotte Kalla på kjøret.

Da de tre nærmet seg det første mulige skibyttet lot Johaug og Bjørgen sin svenske konkurrent ta ledelsen inn på stadion. På forhånd hadde nemlig Therese og Marit avtalt at de ikke skulle bytte ski i dag, og dermed ville de se om Kalla lot seg lokke til å slippe dem fra seg ved å bytte ski.

Det gjorde hun ikke, men ifølge Johaug var det nære på.

- Vi hadde planlagt at vi ikke skulle bytte, men vi tenkte vi skulle kjøre Charlotte først og se hva hun gjorde. Så så vi at hun var nesten på vei inn for å bytte, men så snudde hun seg tilbake for å se hva vi gjorde, og klarte akkurat å fortsette uten å bytte. Da så jeg og Marit på hverandre og så flira vi, smiler Johaug etter løpet.

Småforkjøla
Ikke at det hadde noen betydning for hvem av de tre som kom først til mål. Johaug og Bjørgen sa etterhvert takk for følget til Kalla, og i den siste bakken opp mot skistadion spurtet Bjørgen ned Johaug og vant til slutt ganske enkelt.

Therese var ikke så overraska over det, for hun kjente allerede underveis i løpet at forkjølelsen hun har slitt med i en ukes tid fortsatt satt i brystet.

- Ja, jeg har vært litt småforkjøla og det har tetta seg litt i brystet. Det har vært noen dager uten trening og jeg kjente vel at det ikke var den beste oppladninga. Jeg er i bra form og sånne ting, men skal du stå øverst og prestere sånn som jeg gjorde i Falun, så må du være helt frisk, sier Johaug til Dagbladet.

Måtte slå Weng
Det er første gang i karrieren at Johaug har blitt syk i løpet av sesongen, og hadde det ikke vært for at rennet i dag avsluttet verdenscupen og at hun var nødt til å slå Heidi Weng for å bli nummer to sammenlagt, hadde hun ikke gått.

- Jeg kan ikke huske sist jeg var syk i løpet av en sesong. Som regel pleier jeg å få det etter siste world cup-helga, så i år kom det en uke for tidlig.