Johaug og Østbergs oppgjør: - Urettferdig

Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg måtte tåle kritikk da Tour of Canada ble avsluttet. De sier fortsatt at det ikke var taktisk spill, men er oppgitt over forskjellsbehandlingen.

HØYDESAMLING: Therese Johaug (t.v.) Ingvild Flugstad Østberg og trener Geir Endre Rogn løper sammen under treningsleiren til langrennslandslaget i franske Font Romeu.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
HØYDESAMLING: Therese Johaug (t.v.) Ingvild Flugstad Østberg og trener Geir Endre Rogn løper sammen under treningsleiren til langrennslandslaget i franske Font Romeu. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FONT-ROMEU (Dagbladet): Vi tar en liten reprise først. Episoden det dreier seg om skjedde i siste etappe av minitouren i Canada i mars. I sesongens siste løp jaget Østberg og Johaug ledende Stina Nilsson på jaktstarten. Det måtte et mirakel til for at Gjøvik-jenta skulle miste sammenlagtseieren i verdenscupen totalt, mens Johaug var i en sekundstrid med finske Krista Pärmäkoski om tredjeplassen.

Nilsson vant løpet, og Johaug spurtslo Østberg, noe som ga et perfekt resultat for det norske laget.

I etterkant ble det stilt spørsmål om Østberg «la seg» i duellen, og lot Johaug vinne for å sikre henne en bedre sjanse på tredjeplassen i verdenscupen totalt.

De to nektet på det selv, men flere var kritiske. Finske Anssi Pentsinen sa at det ikke var fair, langrenn.com kalte det kampfiksing mens TV 2-ekspert Petter Soleng Skinstad mente de satt seg selv i et dårlig lys.

- Urettferdig

Tilbake til nåtida. Dagbladet møtte de to under en høydesamling i Font-Romeu.

Johaug og Østberg sier fortsatt at det ikke var avtalt at Østberg skulle tape spurten, men lar seg fortatt irritere over kritikerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer