Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen legger opp:

Johaug om Bjørgen-nyheten: - Tårene trillet

Gode venninner.

VENNER: Marit Bjørgen og Therese Johaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VENNER: Marit Bjørgen og Therese Johaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Therese Johaug forteller at tårene kom da hun fikk beskjed om at Marit Bjørgen hadde bestemt seg for å legge opp.

- Marit har betydd utrolig mye for min karriere. Hun var den jeg så opp til. Så bare det å bli kjent med henne, få komme på lag med henne og ikke minst konkurrere med henne har vært stort, sier Therese Johaug til NRK.

Johaug og Bjørgen er gode venninner, og Bjørgen har vært en god støtte for henne i tiden hun har vært utestengt for doping.

- Marit er blitt en av mine aller beste venner. Jeg skulle så gjerne ønske at hun ville fortsette ett år til, men jeg støtter henne 100 prosent i avgjørelsen. Hun er 38 år og har vunnet alt, hun skal få lov til å gi seg nå.

Bjørgen ringte selv til Johaug for å fortelle om avgjørelsen.

- Tårene trillet, jeg må innrømme det. Det er så rart, hun har vært et av mine største forbilder hele veien. Vi har trent veldig mye sammen utenfor samling. Vi har pushet hverandre og sett at vi begge har utviklet oss ved å gjøre det, sier hun.

Forbilde

Skipresident Erik Røste omtaler Marit Bjørgen som et formidabelt forbilde.

Langrennsdronningen bekreftet fredag at hun legger opp.

- Det er vanskelig å finne ord som er dekkende for den enestående karrieren og den betydningen hun har hatt for utviklingen av norsk og internasjonal langrenn, sier Røste til NTB.

- Hun har på alle måter vært et formidabelt forbilde både i sporet og internt i laget og overfor våre samarbeidspartnere, og hun nyter stor respekt i alle miljøer, fortsetter skipresidenten.

Nå starter jobben med å overtale Bjørgen til å ta en rolle i norsk skisport.

- Vi kommer til å savne Marit, men håper vi kan ha glede av henne i norsk langrenn i nye roller i framtida. Det er bare å bøye seg i støvet og si tusen takk Marit, sier Røste.

Bjørgen ble i februar tidenes vinterolympier.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Stjerne

Vegard Ulvang sier det ikke kom som noen overraskelse på han at Bjørgen har valgt å legge opp.

- Stjerner kommer og stjerner går. Vi takker for tjenesten og ønsker nye velkommen, sier Vegard Ulvang til NTB om at Marit Bjørgen nå har bestemt seg for å legge opp.

Ulvang, som er leder for FIS' langrennskomité, sier at nyheten ikke kom som noen overraskelse på han og sier hun ikke bør engste seg for livet utenfor langrennssirkuset.

- Jeg har vært i den situasjonen selv og kan bare si at livet har mye godt å by på også etterpå, sier langrennsveteranen, som selv har seks OL-medaljer og åtte VM-medaljer på samvittigheten.

- Karrieren hennes er vel beskrevet, det finnes ikke superlativer nok, sier Ulvang.

Marit Bjørgen endte opp med åtte OL-gull, fire sølv og tre bronsemedaljer. I tillegg har hun 18 VM-gull, 114 verdenscupseirer og totalt 184 pallplasser i verdenscupen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!