Therese Johaug snakker for første gang:

Johaug om de ubesvarte spørsmålene: - Jeg har ikke peiling på om symbolet var på pakka

Møtte Dagbladet i Holmenkollen.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I ettermiddag møtte Therese Johaug Dagbladet og øvrig presse for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden.

- Jeg finner styrke gjennom kjærligheten jeg får gjennom det norske folket, gjennom familie, venner, støtteapparat og ikke minst Nils Jakob (kjæresten), sier Johaug til Dagbladet.

- Det har vært veldig opp og ned. Noen dager har jeg hatt lyst til å legge skiene på hylla. Men så tenker jeg på ski, trening og idrettsglede. Jeg vet nå at jeg skal tilbake igjen og skal kjempe med det norske folk i ryggen, sier Johaug.

Dagbladet møter Johaug i Holmenkollen i Oslo. Det er på dagen nøyaktig to uker siden hun sist snakket til pressen, da hun informerte om dopingsjokket.

Blant spørsmålene ekspertene har lurt på i etterkant av Johaugs forklaring er hvorfor Johaug ikke så et dopingvarsel på salvepakken og hvorfor hun ikke sjekket dette nærmere.

- I ukene før prøven ble kjent sa du at du sjekket alt både to og tre ganger. Hvorfor gjorde du ikke det i Livigno?

- Jeg har gjort det. Jeg sjekker med folk rundt meg og i dette tilfelle var det legen min som gikk på apoteket. Jeg har ikke peiling på om symbolet var på pakka eller ikke, sier Johaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer